1

Kokeilun idea

-

Experiment's themes

KasvatusVapaa-aikaLapsetNuoretOppiminenVarhaiskasvatusKouluSisällöntuotantoYhteisöllisyys
Experiment created 23.03.2017

kasvatus.info - yhteisöllisesti rakentuva tietopankki lasten ja nuorten kasvatukseen liittyvälle tiedolle

Kasvatus.info sivuston ideana on, että sivuston käyttäjistä muodostuva yhteisö rakentaa pelillistettyä tietopankkia lasten kasvattamiseen liittyvälle tiedolle. Sisältö on kaikkien hyödynnettävissä avoimen tiedon lisenssin ansiosta (CC-BY-SA). https://kasvatus.info/

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Lasten ja nuorten kasvatukseen liittyvä tieto on hajallaan ympäri internettiä. Kasvatus.info kysymys- ja vastaussivusto tarjoaa lasten kasvattamiseen liittyvän tiedon sopiviin kokonaisuuksiin pilkottuna. Kaikki on kiinni sivuston käyttäjistä muodostuvasta yhteisöstä.

Miten kokeilu toteutetaan?

Sisällön yhteisöllinen tuottaminen kysymys- ja vastausmuotoon ja sen pelillistäminen ei ole uusi idea vaan samaa ideaa hyödyntää esimerkiksi Stack Overflow palvelu, jossa ohjelmoijat voivat kysyä toisiltaan neuvoa tai vinkkejä ohjelmointiin liittyen. Stack Overflow palvelu aloitti toiminnan vuonna 2008 on vieläkin erittäin käytetty palvelu. Huonolla palvelulla ei varmasti olisi noin pitkää historiaa.

What has happened during the experiment?

16.01.2019

Kasvatus.info sivustolla hyödynnetään pelillisyyttä. Sivuston käyttäjät saavat pisteitä aktiivisuudesta eli käyttäjä ansaitsee pisteitä kysymällä ja vastaamalla sekä peukuttamalla muiden tuottamaa sisältöä. Käyttäjät voivat peukuttaa myös alaspäin huonolaatuista sisältöä, joka taas vähentää pisteitä sisällöntuottajalta. Tämän toiminnallisuuden toivotaan vaikuttavan siihen, ettei kukaan luo tahallaan huonolaatuista tai väärää tietoa sivustolle. Käyttäjälle kertyneet pisteet sekä kysytyt kysymykset ja vastaukset näkyvät käyttäjän profiilissa.


Sisällön yhteisöllinen tuottaminen hyödyntäen pelillistämistä ei ole uusi idea vaan samaa ideaa hyödyntää esimerkiksi Stack Overflow palvelu, jossa ohjelmoijat voivat kysyä toisiltaan neuvoa tai vinkkejä ohjelmointiin liittyen.


Sivuston sisältö on lisensoitu avoimen tiedon lisenssillä (CC BY-SA 4.0), joka mahdollistaa sisällön hyödyntämisen muissa yhteyksissä, kunhan mainitsee lähteen ja julkaisee muokkaukset samalla lisenssillä.


Pisteiden avulla ASIANTUNTIJA, opiskelija tai työtön erottuu edukseen.

Kasvatus.info sivusto tarjoaa käyttäjille avoimen tavan esitellä osaamista ja aktiivisuutta. Esimerkiksi työhakemuksessa voi mainita referenssinä aktiivisuus sivustolla ja laittaa linkin, joka vie kasvatus.info sivustolle käyttäjän profiiliin.


Alla kuvakaappaus kasvatus.info sivuston käyttäjän profiilista:

Alla kuva listauksesta, josta näkee mitä käyttäjä on kysynyt.


Miten yritys voi hyötyä kasvatus.info sivuston käytöstä?

Kasvatus.info sivusto tarjoaa kasvatusalan yrityksille mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja toimii yhtenä väylänä, jossa yritys voi tuoda esille ammattitaitoa ja osaamista. Aktiivisuus sivustolla voi lisätä yrityksen ja toiminnan näkyvyyttä hakutuloksissa.


Miten sivuston pelillisyys (aktiivisuudesta pisteitä) tukee yrityksen näkyvyyttä?

Yritykselle on eduksi, että aktiivisuudesta palkitaan pisteiden ja näkyvyyden muodossa. Tämä kannustaa myös alan ammattilaista olemaan aktiivinen ja käyttämään sivustoa säännöllisesti, kun pisteiden lisääntyessä käyttäjäprofiili nousee listalla ylöspäin, jolloin näkyvyys sivustolla kasvaa ja luotettavuus muiden käyttäjien silmissä kasvaa. Suuremmat pisteet antavat myös positiivisen kuvan asiaan panostamisesta ja sitoutumisesta sivuston käyttöön.

Comments
Login to comment
Hide comments