Naapuriappi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Experiment's themes

HoivaIkäihmisetKyläLiikuntaMiehetMielenterveysNaisetNuoretKiertotalousTerveysMaahanmuuttajatSyrjäytyneetHävikkiVanhemmuusElämänhallintaLeikkiYhteisöToimintamalliOsallisuusYhteistyöArjenhallintaAsukastoimintaSaavutettavuusAsuminenYhteisöllisyysYksinäisyysVapaaehtoistoimintaRuokaResurssiviisausLiikenneLapsetHyvinvointi

248 views

Experiment created 15.11.2017

Elina Kauppila

Naapuriappi

Sovellus, jonka avulla voi saada naapuriapua, lainaksi työkaluja, kodinkoneita ja vaikkapa lastenhoito- tai kaupassakäyntiapua. Sovellus madaltaa kynnystä ja parantaa elämänlaatua, koska sen vaikutuksesta tutustuu naapureihin ja siten oma naapurusto tulee tutummaksi ja turvallisemmaksi.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Polarisaation, syrjäytymisen, turvattomuuden kokemuksen.

Miten kokeilu toteutetaan?

Naapuriappilla ihmiset, jotka eivät muuten välttämättä tutustuisi, voivat olla yhteydessä ja löytää yhteistä. Sen käyttäminen laajennetaan sellaiseksi, että se on myös vanhusten saatavilla. Erilaisten ihmisten, eri kulttuuritaustojen ja eri uskontoryhmiä liittämällä Naapuriappi vähentää ennakkoluuloja ja polarisaatiota. Se voi vähentää syrjäytymistä tekemällä auttamisesta ja autetuksi tulemisesta helppoa ja saavutettavaa.

What has happened during the experiment?

15.11.2017

Naapuriappi on suunnittelemani sovellus, johon voi ilmaista tarpeen tai tarjota jotain materiaalia, taitoa tai seuraa asuinalueen mukaan. Näin tulee tutuksi lähialueen asukkaisiin ja kynnys hakea ja vastaanottaa apua, tukea ja seuraa helpottuu.


Sovellus sisältää alueen määrityksen, valikoiman tarjottavia tai tarvittavia asioita, kiinnostuksen kohteiden luettelon, henkilökohtaisen profiilin, viestiosion, muistutukset sovituista tapaamisista ja tapahtumista, arvioinnin (palaute) ja ehdotuksia sopiviksi puuhiksi.


Sovellus on ilmainen, helppokäyttöinen ja selkeä.

Comments
Login to comment
Hide comments