-
Experiment's themes
Noin viikon tai kahden ajan hankitaan elintarvikkeet/ruoka lähes 100%:sesti paikallisilta elintarviketuottajilta, jotka suunnittelevat yhteistyössä ruokapalvelun kanssa tarjonnan.
Paikallisten ruoan tuottajien yhteen hiileen puhaltamisen edistäminen. Samalla ruokapalvelu saa tietoa lähialueen elintarvikehuollon toimivuudesta ja vahvuudesta. Muodostuu käsitys siitä, miten pitkän ajan ja miten kattavasti lähes yksinomaan paikallistarjonnalla pystytään tarjoamaan ruokaa. Valmistuskeittiössä voidaan pitää henkilöstön kehitys/ virkistyspäiviä paikallisen viikon aikana.
1) Selvitys, markkinointi ja ilmoittautuminen halukkaaksi 2) Ruokalistan koonti yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa 3) Sopivan toteutuskohteen valinta 4) Keskustelut koulujen ja/tai päiväkotien rehtoreiden/johtajien kanssa sopivasta ajankohdasta ja kestosta 5) Toteutus 6) Toteutuksen arviointi
Koulujen ja päiväkotien johto ja henkilöstö, koululaiset ja päiväkotilasten vanhemmat, paikallistuottajat, kaupungin poliittiset päättäjät, ruokapalvelun henkilöstö ja johto.
Budjetti koostuu pääosin koordinointi tehtävistä ja paikallisten tuotteiden ostoista. Kokeiluraha käytettäisiin esimerkiksi AMK- opiskelijan, koordinaattori, palkkakustannuksiin. 5000 €:lla saanee kaksi- kolme kuukautta työpanosta. Restonomi opiskelija voisi tehdä tästä paikallisruoan kattavuudesta huoltovarmuuden näkökulmasta opinnäytetyönsä.
Johto on jo hankkinut markkinatietoa paikallisista markkinoista. Hankinnat kustantaa kaupunki.
105 henkilöstöä, 15.000 asiakasta.
Paikallisen ruoan hankinta on oman ruokapalvelun kilpailuetukysymys. Aluetalouden vahvistaminen on sekä kunnan, ruokapalvelun ja huoltovarmuuden kannalta elinvoimakysymys, johon kannattaa panostaa. Resurssia ko. kokeilu vaatii varsin niukasti, johdon sitoutumista ja opiskelijan ohjaustaitoja sen sijaan.