Varaston tyhjennyspalvelu | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Experiment's themes

KiertotalousHävikkiResurssiviisausLiiketoimintamallit
Experiment created 24.06.2017

Tomi Tiainen

Varaston tyhjennyspalvelu

Talo- ja huoneistovarastoissa on paljon käyttökelpoista ja omistajalleen tarpeetonta tavaraa, mutta monella ei ole aikaa eikä halua laittaa niitä kiertoon. Palveluntuottaja tulee paikalle, kuvaa ja hinnoittelee tuotteet sekä laittaa myyntiin/kiertoon asiakkaan hyväksymät tavarat avaimet käteen -periaatteella. Palveluntuottaja saa välityspalkkion

Miten kokeilu toteutetaan?

Varastojen tyhjennyspalvelu saa hyväkuntoiset tavarat kiertoon ja tarvittavan varastointitilan minimissä.

What has happened during the experiment?

24.06.2017

Palveluntuottaja tulee paikalle, kuvaa varastossa olevat tavarat, luokittelee ne (mikä tavara kyseessä), kategorisoi ne (myyntiin, kierrätykseen, jätteisiin) ja hinnoittelee myytävät. Varaston omistaja voi halutessaan omia osan tavaroista, eli merkata säilytettäviksi sekä muuttaa kategorisointia / hinnoittelua. Sen jälkeen myytävät tuotteet julkaistaan myytäväksi netissä, kierrätettävät noudetaan kierrätettäväksi kierrätyskeskukseen ja jätteet noudetaan sortti-asemalle.


Palveluntuottaja hoitaisi palvelun avaimet käteen periaatteella. Palveluntuottajalla olisi kiinteä veloitus tai myytyjen tavaroiden hintaan perustuva palkkio.


Kokonaisuuden hallintaan olisi hyvä luoda sovellus jossa minimissään kategorisointi, hinnoittelu ja asiakkaan hyväksyntä onnistuisi. Myynti, kierrätystilaus ja jätteen hakutilaus voitaisiin (ainakin alussa) hoitaa integrointina olemassa oleviin palveluihin. Hinnoittelu voisi automatisoitua tulevaisuudessa historian, tarjonnan ja kysynnän mukaan.

Comments
Login to comment
Hide comments