Meistä

Mistä voi tietää, että idea on hyvä? No se on kokeilun paikka!

Kokeilun paikka kokoaa yhteen kokeilijat, kokeilujen rahoittajat, uudet ideat ja kokeilujen opit. Montaa hyvinvointia lisäävää ja maailmaa mullistavaa ratkaisua ei olisi löytynyt ilman rohkeita kokeilijoita. Ilmainen kouluruoka? Sydämentahdistin? Tekstiviesti? Nämä ovat kaikki kokeiluilla syntyneitä innovaatioita.

Täällä voit muotoilla ideoita kokeiluiksi, hakea rahoitusta osallistumalla kokeiluhakuihin, kommentoida muiden kokeiluja ja levittää löytyneitä oppeja. Koikeilun paikan avulla tahot voivat toteuttaa kokeiluhaun etsiäkseen tunnistettuun haasteeseen ratkaisuja.

Kokeilun paikka on tarkoitettu tekijöille, jotka haluavat valjastaa ideansa toiminnaksi ja löytää kokeiluilla uusia ratkaisuja.

Kokeilun paikka syntyi vuonna 2017 halusta edistää suomalaista kokeilukulttuuria hallituksen kärkihankkeessa Kokeileva Suomi. Nyt palvelun taustavoimana toimii valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Tervetuloa Kokeilun paikkaan!

Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta kokeilut@motiva.fi

Ohjeet

Mihin Kokeilun paikka on tarkoitettu?

Kokeilun paikka on kaikille avoin kokeilualusta, jossa voit muotoilla ideoita kokeiluiksi, hakea rahoitusta osallistumalla kokeiluhakuihin, kommentoida muiden kokeiluja ja levittää kokeilulla löydettyjä oppeja.

Kokeilun paikka on avoin kaikille eli kansalaisille, yrityksille, opetus- ja tutkimuslaitoksille, järjestöille ja julkishallinnon toimijoille.

in se toimii!

Alkuun pääset rekisteröitymällä, jolloin voit tehdä omia kokeiluja ja kommentoida muiden kokeiluja. Täydennä tietoja omaan käyttäjäprofiiliisi, jotta samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut. Profiilisi näkyy kaikille käyttäjille.

Aloita kokeilu. Vastaa kysymyksiin ja etene kokeilun polulla kokeilun ideasta, ketterän kokeilun kautta oppeihin. Kokeiluhakujen avulla voit hakea rahoitusta kokeilullesi. Jos osallistut kokeiluhakuun, tutustu rauhassa haun kriteereihin ja vastaa kysymyksiin haun kuvauksen pohjalta. Kokeilu ideasi on heti julkinen.

Kokeilun luomisen jälkeen kannattaa jättää ensimmäinen kokeilun kuuluminen. Näin muut voivat kommentoida kokeiluasi. Voit kertoa kuulumisia koko kokeilun ajan ja sen päättymisen jälkeenkin. Kun kokeilun idea on kypsä, ja haluat lähteä kokeilemaan, siirrä kokeilusi Ketterä kokeilu-vaiheeseen.

Kun kokeilu on päättynyt, etene Kokeilun opit -vaiheeseen, kerro mitä opit ja jaa se muille. Kaikkia meitä kiinnostaa mihin kokeilu eteni ja mitä tuloksia saatiin, mokia unohtamatta.

Jos sormi menee suuhun, eteen tulee teknisiä hankaluuksia tai haluat antaa meille palautetta, olethan meihin yhteydessä kokeilut@motiva.fi

Kokeilun paikan pelisäännöt

Kokeilun paikka on toisiaan kannustavien ihmisten yhteisö. Puhutaan toisillemme kannustavasti toisiamme innostaen. Kokeilemisessa kaikki on sallittua, kunhan on muille kiltti!

Ylläpito voi poistaa jo julkaistun sisällön palvelusta, jos se toteamme sen asiattomaksi tai loukkaavaksi. Voimme myös ehdottaa kokeilun kuvaukseen muokkauksia.

Noudatamme avoimen innovaation periaatetta. Kun julkaiset idean, se on kenen tahansa käytettävissä. Voit myös hyödyntää toisten ideoita. Muista kiittää aina kun lainaat. Yhdessä kehittämällä ideoista rakennetaan vielä toimivampia. Toisen valmista kokeiluehdotusta ei sovi ottaa kysymättä omiin nimiin. Voit toki tarjoutua mukaan kokeiluun omalla osaamisellasi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan vanhan profiilini käyttöön sivustouudistuksen jälkeen?

Kaikkien käyttäjien tulee uusia salasanat 11.12.2019 jälkeen tapahtuvan sivustouudistuksen jälkeen. Uuden salasanan saat kirjautumisen yhteydessä "Unohditko salasanan" -nappia painamalla.

Milloin uusia kokeiluhakuja tulee?

Koikeilun paikan taustajoukot Motivassa käyvät jatkuvasti keskusteluja uusien kokeiluhakujen käynnistämisesksi. Tiedätkö sinä organisaation, joka olisi kiinnostunut toteuttamaan kokeiluhaun? Vinkkaa meille kokeilut@motiva.fi.

Yhteystiedot

Kokeilun paikan taustajoukkoihin Motivaan saat yhteyden kokeilut@motiva.fi

Media-asioissa kannattaa laittaa viestiä Ellille elli.saari@motiva.fi

Yleisesti kokeilemiseen liittyen Elinaan elina.ovaskainen@motiva.fi

Haluatko mukaan Kokeilun paikan Slack-kanavalle? Laita viestiä kokeilut@motiva.fi niin liitämme sinut keskusteluihin.

Seuraamalla kanaviamme pysyt perillä kokeilijayhteisön kuulumisista!

Twitter: @KokeilunPaikka

Facebook: Kokeilun paikka

Instagram: kokeilunpaikka

Kokeilun paikan taustavoimina Motivasta: Sara Lukkarinen, Elina Ovaskainen ja Elli Saari.