Tule mukaan etsimään uusia ilmastoratkaisuja kuntiin – Kokeiluhaku aukeaa 16.3. | Kokeilunpaikka.fi

Tule mukaan etsimään uusia ilmastoratkaisuja kuntiin – Kokeiluhaku aukeaa 16.3.

Kunnat ovat avainroolissa, kun Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2035 ja hiilinegatiivisuutta nopeasti sen jälkeen. Kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet voidaan saavuttaa vain siten, että kunnat ja alueet tekevät aktiivista ja vaikuttavaa ilmastotyötä. Keksitkö idean tavoitteen saavuttamiseksi? Osallistu kokeiluhakuun 16.3. alkaen. 

Kokeilun paikassa etsitään uusia ilmastoratkaisuja, jotka tähtäävät kunnan tuottamien tai ostamien palveluiden hiilijalanjäljen pienentämiseen Suomessa. Etsimme kokeiluja kestävän liikkumisen, ruokapalveluiden ja muiden innovatiivisten kunnan hiilijalanjälkeä pienentävien ratkaisujen teemoissa.  

Kokeilujen toteuttamiseen ja jatkokehittämiseen on varattu yhteensä 100 000 euroa, ja kutakin valittua kokeiluhanketta avustetaan enintään 10 000 eurolla. Avustuksista vastaa Ympäristöministeriö. 

Kokeilun paikka tarjoaa avustuksen saaneille mahdollisuuden kehittää omaa ideaa, saada vertaistukea, asiantuntijasparrausta, viestintätukea uusia yhteistyökumppaneita ja tehdä kokeiluilla löydetyistä ratkaisuista entistä vaikuttavampia. 

Hakemuksen voi lähettää kuka tahansa, mutta rahoituksen ehtona on kokeilun toteuttaminen yhteistyössä kuntaorganisaation kanssa. Aikaa kokeilun toteuttamiseen on joulukuun 2020 loppuun asti. 

Kokeiluhaku aukeaa 16.3. Hakuun voit osallistua rekisteröitymällä Kokeilun paikan verkkopalveluun.  Rekisteröitymisen jälkeen voit aloittaa kokeilun kirjaamisen. Ehdotusta voi muokata kokeiluhaun sulkeutumiseen 30.4. asti.  

Lisätietoja: 

Elina Ovaskainen 
kokeilut@motiva.fi