Keksitkö sinä idean, jolla voisi parantaa saunaturvallisuutta?

Kokeilun paikka on palvelu, jossa me kaikki voimme ideoida ja kehittää yhteisiä kokeiluja sekä hakea niille rahoitusta. Kokeilun paikassa edetään ideasta / haasteesta kokeiluehdotukseen, mahdolliseen rahoitukseen ja toteutukseen asti.

Menu

Digisauna

Keksitkö sinä idean, jolla voisi parantaa saunaturvallisuutta?

PÄÄTTYNYT 31.10.2018.

Finanssiala ry julistaa avoimen kilpailun saunaturvallisuuden parantamiseksi digitalisaation keinoin. Ideahaku on osa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanketta. Kilpailussa ei haeta valmista liikeideaa tai lopullista toteutusta, vaan alustavaa ajatusta siitä, miten yleisemmin voisimme tehdä kodista turvallisemman paikan. Vaikka kilpailun tavoite koskee ensisijaisesti saunaa, parhaat ratkaisuehdotukset on hyvä voida integroida kodin muuhun turvaratkaisuun.

 

Suomi ikääntyy Euroopan maista nopeimmin. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä todennäköisempää on, että käytössämme on turvaranneke. Saunaympäristö suurine lämpö- ja kosteusvaihteluineen asettaa haasteita turvallisen ympäristön toteutukselle. Saunan sijainti kellarissa tai muut rakenteelliset ratkaisut saattavat haitata esimerkiksi turvarannekkeen toimintaa. Kaatumisen, liukastumisen, sairaskohtauksen tai vastaavan sattuessa ihminen tarvitsee apua.

 

Saunomiseen liittyy myös monenlaisia muita turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä näkökohtia yllä kuvatun lisäksi, joihin kilpailutöillä voidaan niin ikään pureutua. Saunassa, kuten muissakin tiloissa, saattaa syntyä tulipalo. Tämän estäminen tai mahdollisimman aikainen havaitseminen lisää kodin turvallisuutta. Ratkaisun ei tarvitse koskea pelkästään vanhenevan väestön saunomiseen liittyviä ongelmakohtia. Paras ratkaisu palvelee kaikenlaisia saunojia iästä riippumatta.

 

Kilpailu on avoin kaikille saunomisesta ja saunaturvallisuudesta kiinnostuneille. Kilpailussa menestymisen kannalta on hyödyksi, mikäli idealle on odotettavissa myös liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Kilpailun säännöt:

  • Idea, tuote tai selkeä ajatus saunaturvallisuuden parantamiseksi digitaalisin keinoin.
  • Ehdotuksen tulee koskea ensisijaisesti saunaturvallisuuden parantamista, mutta jos idean avulla voidaan parantaa koko kodin turvallisuutta, sen parempi. Kilpailuehdotusten jatkokehityshankkeista vastaavat ehdotusten laatijat itse.
  • Finanssiala ry on kilpailun järjestäjä ja kilpailu julistetaan www.kokeilunpaikka.fi -alustalla elokuun aikana sekä Suomen Asuntomessutapahtumassa Jätkäsaaressa 4.9.2018 klo 16:45
  • Ideat julkaistaan avoimesti Kokeilunpaikka.fi:ssä. Älä siis rakenna ideaasi liikesalaisuuksien ympärille.

Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Palkinto voidaan jättää myös jakamatta.

 

Kilpailuaika:
21.8.2018 – 31.10.2018.

Raati palkitsee parhaan kilpailuehdotuksen marraskuun lopussa 2018.

 

Näin jätät idean hakuun:

Aloita rekisteröitymällä tämän sivun ylälaidasta. Täydennä sen jälkeen tiedot omaan käyttäjäprofiiliisi, joka näkyy kaikille käyttäjille. Kerro meille vähän itsestäsi ja lisää kuva. Kuka olet, mistä innostut ja iloitset ja mitä osaat. Kerro myös, mitä tahdot oppia. Asiasanoja lisäämällä samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut ja ideasi. Tiedot ovat julkisia kaikkille palvelun käyttäjille.

Klikkaa sitten Jätä idea -painiketta alla. Jätäthän ideasi ensi sijaisesti alla olevasta linkistä. Idean muotoilu kokeiluksi etenee vastaamalla annettuihin kysymyksiin, helppoa! Lisää ohjeita idean jättämisestä täältä.

Lisätietoja:

Jos sormi menee suuhun, autamme sinua keskustelualustalla. Vastaamme kysymyksiin myös sähköpostilla – lähetä sähköpostia osoitteeseen petri.mero@finanssiala.fi. tai soita 020 793 4232

 

Kilpailun arvosteluraati:

Puheenjohtaja, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry

Finanssiala ry:n vahingontorjuntatoimikunnan edustajana Chief Underwriter Hannu Hirvonen LähiTapiolasta

Harvia ry:n edustajana tuotekehitys- ja laatujohtaja Timo Harvia

Helo Oy:n edustajana myyntijohtaja Marco Keto

VTT:n edustajana johtava tutkija Jaana Leikas

Kilpailun sihteerinä toimii johtava asiantuntija Petri Mero, Finanssiala ry:stä

Suomen saunaseuran edustaja Lasse Viinikka

Kilpailuraati valitsee kilpailun voittajan.

 

Kysy ja keskustele ideahausta
Sähköpostiosoite tai käyttäjätunnus on väärin tai et ole vielä rekisteröitynyt. Toiminto epäonnistui.