Valtuustossa hyväksytty %- tai euromääräinen tavoite paikallisten, Salon alueen, elintarvikkeiden ostamiselle. Parhaimmillaan tavoite voi olla 35%:ia vuotuisista ostoista.
Ruokapalveluja ulkoistetaan kilpailuttamalla. Laadun ja tulevaisuudessa vastuullisuudella on suuri painoarvo tai se jopa on joiltakin osin poissulkeva kriteeri. Tässä kokeilussa kehitetään yhteisesti
Idea voi olla työtä helpottava väline, menetelmä laite tms. "Omaan työhön pitää, voi ja saa vaikuttaa".
Noin viikon tai kahden ajan hankitaan elintarvikkeet/ruoka lähes 100%:sesti paikallisilta elintarviketuottajilta, jotka suunnittelevat yhteistyössä ruokapalvelun kanssa tarjonnan.
Koululaiset ovat tietoisia ruokavalinnoistaan. Kala ja kasvisruoka on ollut tähän saakka hieman epäsuosiossa koululaisten valinnoissa. Tietoisuuden lisääminen lisää halukkuutta kala- ja kasvisaterioih
Jatketaan ja laajennetaan jo vuonna 2017 alkanutta Motivan vastuullisuuskriteerien käyttöä ja toteutumisen mittaamista (Salon kaupungin elintarvikkeiden kilpailutus sopimuskaudelle 2022-2024 + optiovu