Älyturva tuoteperhe | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Sauna

686 katselukertaa

Kokeilu on luotu 25.10.2018

Henri Raassina

Älyturva tuoteperhe

Molempiin tuotteisiin tulisi anturi, lähetin ja kytkin. Näistä lähetin lähettäisi ensin varoituksen ja sitten sammuttaisi näihin kytkemän laitteen. Myös mahdollisuus kytkeä päältä kaukaa.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Sauna turvallisuutta, mutta laitteilla olisi lähes loputtomat käyttömahdollisuudet kotitalouksissa. Sähkönkulun katkaisu kaukaa ja vaivattomasti. Ihmiset unohtelevat tai tekniset viat voivat jättää laitteen päälle vaikka näin ei haluttaisi.

Miten kokeilu toteutetaan?

Saunat jäävät päälle huomaamatta, sinne pökerrytään tai tekninen vika voi aiheuttaa muutenkin päänvaivaa. Anturi huomaisi tämän, ja lähettäisi signaalin sellaisiin päätelaitteisiin, jotka ovat määritetty.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

26.10.2018

Eli mikä erottaisi tämän tavallisesta sulakkeesta, on juuri anturi, lähetin, sähköinenkytkin ja sulakkeen ulkopuolella älypuhelinsovellus ja ehkäpä talossa sijaitseva vastaanotin. Vastaanotin olisi hyvä kotitalouksiin jossa ei vielä olla siirrytty älypuhelimiin.

Rasia Toimisi samanlaisella tekniikalla ja periaatteella. Se tulisi laitteen johdon ja sähkörasian/virran väliin.

Sovelluksesta tai vastaanottimesta pystyisi säätämän haluamansa ajan milloin tulee hälytys ja milloin virta katkaistaan laitteesta.

En tiedä onko mahdollista toteuttaa sulakkeen takaisin päälle laittamista sovelluksesta, koska sulettuna sulakkeen läpi ei enää kulje virtaa. Eli todennäköisesti sulake pitäisi aktivoida uudestaan sähkökaapista

Rasian läpi takaisin päälle saamisessa ei pitäisi olla teknisellä tasolla ongelmia.

Kuten aiemmin mainitsin, Jokaisessa talossa jossa käytetään sähkökiuasta olisi mahdollisuus myös käyttää Älyturva-tuotteita. Tätä voisi käyttää myös muihin sähkölaitteisiin. esimerkiksi: Televisioihin tai uuneihin.

Mikä tässä tuotteessa on hienoa, on sen helppous asentaa ja se on huomaamaton päällepäin. Toki Vastaanotin on näkyvä mutta se voisi olla asiakkaalle valinnanvarainen tuote, ei pakollinen.

Signaalin lähettämiseen voisi käyttää taloudesta löytyvää verkkoa, tai lähiyhteydellä bluetooth taajuutta.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit