Avoin data aluekehityksessä | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

Open dataYhteistyöMaakunta

299 katselukertaa

Kokeilu on luotu 16.10.2017

Varsinais-Suomen liiton Lounaispaikka

Avoin data aluekehityksessä

Lounaispaikka on ollut mukana 6aika avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, jossa on vauhditettu avoimen datan hyötykäyttöä mm. yritystoiminnassa - toiminnan jatkuminen hankkeen jälkeen on kuitenkin epävarmaa. Lounaispaikka päätti osallistua valtakunnalliseen kokeiluviikkoon ja toi avoimen datan hyötyjä esiin alueen päätöksentekijöille mm. tapahtumien kautta. http://www.lounaistieto.fi/blog/2017/09/29/avoin-ja-alykas-lounais-suomi-miniseminaari-6-10/

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Kokeiluviikon aikana järjestettyihin tapahtumiin osallistui 110 ihmistä, joista suurin osa oli ensi kertaa mukana avoimeen dataan liittyvässä tapahtumassa - siinä mielessä kokeilu onnistui tiukkaan aikatauluun nähden erittäin hyvin. Kokeilun markkinoinnissa käytetyn #kokeiluviikko -aihetunnisteen avulla onnistuttiin tavoittamaan alueen päättäjiä.

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Avoin tieto ja älykaupunkikehitys kiinnostavat useita toimijoita ja niiden avulla on melko helppo saada näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Toisaalta perinteinen media ei juuri tarttunut kokeiluviikon tapahtumiin tai niistä tehtyihin lehdistötiedotteisiin eli siinä mielessä jokin tarkemmin rajattu kokeilu olisi ollut varmaan tarpeen. Opimme myös, että kokeiluviikon tai muun vastaavan kampanjan avulla on helppo saada ihmiset innostumaan ja osallistumaan.