CityHack Tuusula | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

KuntaOsallisuusYhteistyöOpen source softatDigikuntakokeiluYhteisöllisyysPalvelumuotoilu

803 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.10.2017

Tuusulan kunta, Marko Kauppinen ja Heidi Hagman

CityHack Tuusula

Voiko kunta olla yhtä ketterä kuin startup-yritys? Tuusulassa kokeiltiin ja onnistuttiin! Syys-lokakuun 2017 vaihteessa Tuusulan entiseen vanhainkotiin Tuuskotoon kokoontui 60 innovatiivistä ja ratkaisukeskeistä henkilöä ratkaisemaan kunnan antamaa haastetta. Kymmenen eri tiimiä keksi omat ratkaisunsa pulmaan 48 tunnin aikana ja paras idea palkittiin 5000€ rahapalkinnolla ja mahdollisuudella työstää idea toteutukseen yhdessä Tuusulan kunnan kanssa. http://arcticstartup.com/happens-city-goes-startup/ https://www.tuusula.fi/tiedotepalsta/show.tmpl?sivu_id=2345&id=5104 https://www.tuusula.fi/tiedotepalsta/show.tmpl?sivu_id=2345&id=5203

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Kokeilun avulla haluttiin kokeilla uutta ja ketterää tapaa kehittää kuntaa ja sen palveluita. Kunnan tavoitteena on toimia kehittämisen alustana, rakentaa kumppanuuksia ja tehdä palveluistaan ja toiminnastaan yhä asiakaslähtöisempiä. CityHack Tuusula saavutti tavoitteet - sekä tapahtuma että sen tuotokset olivat onnistuneita. Hackathonin voittajatiimin kanssa sovittiin myös heti seuraavista askelista ja #kokeiluviikko n puitteisa jatkettiin idean jalostamista ja sovittiin etenemisen tiekartasta. Tila-, tapahtuma- ja osallisuussovellus on etenemässä kokeilukäyttöön loppuvuoden 2017 aikana.

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

1) Hackathon on hyvä tapa innovoida ketterästi - yhdessä! CityHack Tuusula kokosi osallistujia ei vain Tuusulasta vaan ympäri maailmaa. Erilaisista taustoista tulevien ja erilaisella osaamisella varustettujen ihmisten kohtaamiset synnyttivät innovatiivisia ratkaisuja kunnan antamaan haasteeseen. 2) Hackathonissa ratkaistavaa haastetta ei kannata rajata liian tiukasti - vaarana on, että kahlitset osallistujien innovatiivisuutta ja luovien ratkaisujen löytämistä! 3) Valitse toteutukseen osaavat yhteistyökumppanit – yhdessä olemme enemmän! CityHack Tuusula oli ensimmäinen (mutta ei viimeinen) Tuusulan kunnan järjestämä hackathon. Tapahtuma järjestettiin yhdessä #ArcticStartupin kanssa, jonka verkostot ja osaaminen olivat tapahtuman onnistumisen kannalta ratkaisevassa asemassa. CityHackin yhtenä mentorina toimi Peter Vesterbacka, joka sparrasi tiimejä viikonlopun aikana. Hackathonin voittajatyön jatkotyöstöpaja järjestettiin yhteistyössä palvelumuotoilun rautaisen ammattilaisen #hellon in kanssa Tuuli Mattelmäen toteuttamana. 4) Ota muut mukaan toteutukseen – innosta, osallista, viesti ja sitouta! Mikäli suunnittelet Hackathonia, niin tee se riittävän laajalla ja poikkihallinnollisella joukolla. Innostamalla muutkin mukaan jo suunnitteluvaiheessa luot onnistumisen edellytyksiä jatkotyöskentelylle. 5) Varmista, että idea(t) viedään toteutukseen – sovi etenemisestä, laadi tiekartta ja toteuta! CityHack Tuusula oli onnistunut tapahtuma ja sen aikana syntyneet ratkaisuehdotukset laadukkaita. Vaikuttavuuden kannalta keskeistä oli kuitenkin, että voittajatiimin kanssa sovittiin heti seuraavista askelista. Valtakunnallisen #kokeiluviikko n tuella järjestimme jatkotyöstöpajan vain 10 päivää tapahtuman jälkeen ja kuukauden kuluessa voittajatyön toteutus oli projektoitu ja resursoitu. Kehitteillä oleva verkkopalvelu on tarkoitus ottaa kokeilukäyttöön vielä tänä vuonna.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

31.10.2017

Kiinnostaako sinua mitä CityHack Tuusulassa tapahtui?

Katso video:CityHack Tuusulan jatkotyöstöpaja järjestettiin valtakunnallisella kokeiluviikolla 11.10.2017.


Jatkotyöstöpajaan oli kutsuttu voittaneen työn toteutuksen kannalta keskeisiä henkilöitä organisaation eri osista. Tilaisuudessa tutustuttiin tarkemmin voittaneeseen työhön, mietittiin miten idea saadaan vietyä toteutukseen ja mitä askelia tulisi ottaa matkalla toteutukseen.Jatkotyöstöpajassa laadittiin tiekartta voittajaidean toteutukseen. Kuvassa Tuusulan kehittämispäällikkö Heidi Hagman, CityHackin voittajat Gleb Zevkov ja Katerina Danilova, AD Essi Pailinna-Bertell Hellonilta, Tuusulan ICT-kehittämispäällikkö Hanna Virkki ja johtava palvelumuotoilija Tuuli Mattelmäki Hellonilta.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit