Hämeenlinnan kaupungin sähköisen asioinnin käyttöliittymä | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Kokeilun teemat

662 katselukertaa

Kokeilu on luotu 24.10.2017

Anne Autere, Hämeenlinnan kaupunki, Tietohallinto

Hämeenlinnan kaupungin sähköisen asioinnin käyttöliittymä

Hämeenlinnan kaupungin tavoitteena on uudistaa prosessit siten, että kuntalainen voi halutessaan asioida sähköisesti kaupungin kanssa kaikissa asioissa vuonna 2020. Osa sähköisistä palveluista toteutetaan toimialakohtaisten järjestelmien kautta ja osa sähköisen asiointialustan kautta. Hämeenlinnan kaupungin etusivulla on linkki sähköisiin palveluihin (asiointi.hameenlinna.fi). Kyseinen sivusto ei ole kuntalaisen näkökulmasta käytettävä, eikä siten edistä sähköistä asiointia.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kuntalaisilla olisi helppo ja vaivaton pääsy sähköiseen asiointiin.

Miten kokeilu toteutetaan?

Järjestetään kilpailu KuntaPron kilpailuttamien viiden ketterän kehittämisen kumppanin kanssa. Kilpailijat toteuttavat omat ehdotuksensa Hämeenlinnan kaupungin uudeksi Sähköisen palvelun käyttöliittymäksi. Kilpailu toteutetaan avointa lähdekoodia käyttäen, eli tuotokset ovat vapaasti muidenkin käytettävissä. Kilpailulle asetetaan pakolliset vaatimukset, ja saadut ehdotukset pisteytetään arviointikriteerien perusteella paremmuusjärjestykseen. Myös kuntalaisille annetaan mahdollisuus testata ehdotuksia ja antaa omat arvionsa kaupungin sivuilla. Kilpailuehdotuksista valitaan Hämeenlinnan kaupungin käyttöön joko yksi sellaisenaan tai yhdistelmä (ns. parhaat palat) useammasta. Kilpailussa määräaikaan mennessä palautetut ehdotukset julkaistaan hameenlinna.fi –sivuilla, ja kuntalaiset pääsevät testaamaan ja arvioimaan niitä ja antamaan palautetta. Lisäksi jokainen kilpailuun osallistunut yritys julkaisee ehdotuksensa omilla nettisivuillaan avoimesti käytettäväksi 31.12.2017 saakka. Kilpailun asettaja arvioi ehdotukset määrittelemillään arviointikriteereillä. Kuntalaisten antamat arviot toimivat myös ohjenuorana valitsijoille. Kilpailun tulokset selviää 22.-23.11.2017. Tämän jälkeen katsotaan, mikä kilpailuehdotuksista (tai mikä yhdistelmä niistä) otetaan virallisesti käyttöön.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Anders Innovations, Haltu Oy, Nord Software, Visma

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

15.000e

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

05.12.2017

Kilpailuun osallistui lopulta kolme kutsuttua. Kahden ehdotukset täyttivät annetut vaatimukset, ja ne pääsivät loppuarviointiin paremmuusjärjestyksestä.

Kuntalaisten oma mielipide ja kilpailun järjestäjän arviointiraati sai voittajaksi Digian ehdotuksen, toiseksi tuli Anders Consultingin ehdotus.


Jatkossa käytämme näitä ehdotuksia hyväksi, kun työstämme sähköisen asioinnin sivustoa yhdessä HAMK:in kanssa. Sähköisen asioinnin sivusto on tarkoitus uusia v. 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana.Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit