-
Kokeilun teemat
1431 katselukertaa
Kokeilu on luotu 08.02.2021Kokeilun tavoitteena on sitouttaa henkilöstö, opiskelijat ja uudet työntekijät sekä myöhemmin myös asiakkaat kestävän tulevaisuuden, kestävän ruokapalvelun edistämiseen ja kehittämiseen. Sitouttamisesta syntynyttä aineistoa voidaan käyttää myös uuden henkilöstön perehdyttämiseen ja jo yrityksessä olevan henkilöstön osaamisen uudistamiseen.
Ilman henkilöstön sitoutumista ei tuloksia synny. Yhteisöllinen ja osallistava toiminta motivoi ja kannustaa henkilöstöä hyviin tekoihin, lisää innovatiivisuutta ja on tasapuolinen.
1. Kartoitetaan ruokapalvelun nykytilanne kestävän ja vastuullisen ruokapalveluiden toiminnassa. 2. Etsitään ruokapalvelulle sopivin malli, tapa,( ympäristöohjelma, ympäristöjärjestelmä) jonka avulla viedään systemaattisesti kestävää ruokapalvelua eteenpäin 3. Lähtötilanteen kartoituksen jälkeen määritellään tavoitteet ja toiminta, millä tavoitteisiin päästään innovointi/työpaja menetelmällä fasilitoiden, kaikki osallistuvat (henkilöstö) ja kaikkien ääni on kuuluvilla tasapuolisesti 4. Sitoutetaan henkilöstö (alan opiskelijat ja opettajat) ja myöhemmin asiakkaat kestävään toimintaan ja sen kehittämiseen ruokapalveluissa. Luodaan I commit - sitoudun "koosteet", joissa tavoite ja toiminta kuvattu havainnollisesti. 5. Luodaan sitouttamisen yhteydessä materiaalia sitouttamiseen, tehdään markkinointi- ja viestintäsuunnitelma sitouttamisen ja sitoutumisen tueksi. 6. Levitetään ja kehitetään mallia eteenpäin. 7. Tuloksena malli sitouttamisesta ja materiaalieja sitoutumisista (videot, seinätalulut tms., roll up, infotv, intra jne.) 8. Jatkojalostetaan ideaa asiakkaiden sitouttamiseen
Gradia-ravintoloiden henkilöstö + kehittämisasiantuntija päätoteuttajana, toimintaan välillisesti osallistuvat myös alan opiskelijat ja opettajat sekä palveluja käyttävät asiakkaat, digipalvelut, viestintä, media ja paino. Levittämisvaiheessa levitetään tuloksia ja sitoutumista Amke ry;n ravintolaverkostolle.
Kokeilun vetäjän, fasilitaattorin (kehittämispalveluista) palkkakustannukset; n. 3000€ Gradia-ravintoloiden esimiesten palkkakustannuksia; 1000€ Materiaalikustannukset tuotoksista ja levittämisestä (media, viedeo, paino)1000€
Muuta rahoitusta ei ole käytössä. Monipuolista osaamista vetäjällä (kehittämispalvelut) kestävästä kehityksestä, vastuullisuudesta, tulevaisuudesta ja verkostoista. Gradia-ravintoloilla pitkäkestoista osaamista monipuolisista ruokapalveluista ja kestävyyden edistämisestä sekä innovatiivisesta kokonaisvaltaisesta ruokapalveluiden kehittämisestä.
Ruokapalveluiden liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa. Lounasasiakkaita päivittäin n. 6000 (opiskelijat, henkilöstö, muut asiakkaat) 4 valmistuskeittiötä ja 5 palvelukeittiötä. Henkilöstöä n. 45 hlö. Toiminta-alueena Jyväskylä, Jämsä, Lievestuore.
Haluamme pitkäjänteisesti ja systemaattisesti kehittää ruokapalveluja vastaamaan nyky- ja tulevaisuuden tarpeita. Koemme saavamme kehitysohjelmasta hyvää vertaistukea ja motivaatiota oman osaamisen kehittämiseen. Lisäksi haluamme levittää ohjelman tietoja ja osaamista valtakunnallisesti koko Ammatillisen koulutuksen ravintolaverkostolle ( n.30 keittiötä).