-
Kokeilun teemat
629 katselukertaa
Kokeilu on luotu 05.03.2019Oulun juhlaviikot
Ilmastonmuutosta vastustava symposium yhdistää kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa tuomalla Rotuaarin aukiolle mielenkiintoisia keskustelijoita, pitchauskisan, jolla pelastetaan maailma ja kansalaistorin. Tapahtumassa etsitä keinoja ratkaista maailmanrauhaa eniten uhkaava ongelma, ilmastonmuutos. http://www.oulunjuhlaviikot.fi/etusivu/tapahtuma/ilmastonmuutos-ja-maailmanrauha-symposium/
Keskustelu ilmastonmuutoksesta on jäänyt vellomaan paikoilleen ilman varsinaisia tekoja ja nuorison näkökulmaa. Ilmastonmuutoksesta on jo valtavasti tietoa, tämä tapahtuma haluaa tuoda mukaan myös iloa, toivoa ja tunnetta. Siitä huolimatta nuorille suunnattuja vaikuttamiskanavia ilmastonmuutoksen torjumiseen ja siitä keskusteluun on vähän. Vallitseva keskustelu on jättänyt aukon faktatietoa, taidetta ja musiikkia sisältävälle nuorille suunnatulle tapahtumalle, joka on nuorten itsensä näköinen. Symposiumimme ratkaisee tämän ongelman. Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin halutaan ottavan paikkansa osana kansallisia ilmastonmuutoksen vastaisia vuosittaisia tapahtumia. Tapahtumasta halutaan jatkossa kehittää kansainvälisesti tunnettu ja suuria kansanjoukkoja koskettava tilaisuus. Tapahtuman järjestämisestä halutaan oppia ennen kaikkea konseptin laajentamisesta ja muutoksista. Mukana on alan rautaisia ammattilaisia mutta myös paljon vapaehtoisia, joiden toivotaan saavan kokemusta tapahtumajärjestelystä. Nyt tehtävä kansainvälinen kokeilu tarkoittaa sitä, että onnistuessaan tapahtuma voi laajentua ensi vuonna ja innoittaa yhä uusia ja erilaisia yleisöjä ja käyttäjiä. Ensimmäistä kertaa vuonna 2018 Ilmakitaransoiton MM-kisojen etkoilla tapahtumassa mukana olivat mm. Oulu Innovation Alliance sekä Sitra. Vuoden 2019 tapahtuma kasvaa.
Symposiumilla haluamme vaikuttaa ilmastosta käytävään keskusteluun ja tuoda esille juuri nuorille suunnattuja vaihtoehtoja vaikuttaa omalta osaltaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Sitoutamme tapahtumaan yrityksiä ja järjestöjä yhteisen hyvän puolesta. Nuorten tekemä työ kestävän kehityksen eteen on merkityksellistä ja haluamme korostaa entistä enemmän nuoria tämän päivän ja tulevaisuuden vaikuttajina. Tapahtumassa tulee olemaan esiintyjiä sekä kaksi paneelikeskustelua, joista toinen on juuri nuorten näkökulma. Tapahtuma tuottaa tietoa, ajatuksia ja jatkoideoita ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön ja nuorten vaikutusmahdollisuuksiin. Koska tapahtuma streamataan, sitä pääsee seuraamaan netin välityksellä ympäri maata ja jopa kansainvälisesti. Verrannaisvaikutukset eli ongleman ratkaisu on tämä: 1) Symposiumin avulla nuoret saavat äänensä kuuluviin vaikuttajina ja ilmastoa aktiivisesti ajattelevina toimijoina 2) Paikalliset yritykset ja kansalliset järjestöt pääsevät esittelemään kiertotalouteen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan kohdistuvia ideoitaan ja tuotteitaan, jotka tulevat tutuksi yleisölle 3) Symposiumi osallistaa nuoria ja opiskelijoita ja antaa samalla kipinän saada vaikuttaa yhteiskunnallisiin ja ilmastollisiin asioihin Käytännössä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin järjestäminen tarkoittaa suurta työtä kontaktoida ja sitouttaa paikalliset, kansalliset ja kansainväliset toimijat yhteen yhteisen hyvä puolesta. Symposiumi järjestetään Oulussa 23. elokuuta ja se toimii etkoina perinteisille oululaisille Ilmakitaransoiton MM-kisoille. Tapahtuma-aika on noin klo 14-18. Tapahtumaan tulee kaksi paneelikeskustelua, kaksi key-note-puhujaa ja musiikkiesityksiä. Kansalaistori kokoaa aukiolle kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneet yritykset esittelemään ideoitaan, ja kansalaisjärjestöjä kertomaan toiminnastaan. Symposiumi järjestetään perjantaina 23.8.2019 klo 14-18.
Kokeilun toteuttaa Oulun juhlaviikot. Tapahtuman tuottajana toimii Uula Neitola, joka työskentelee osa-aikaisena. Tapahtuman järjestämisessä avustavat Oulun juhlaviikkojen johtaja Pia Alatorvinen ja Ilmakitaran MM-kisojen tuottaja Hanna Ikonen. Tapahtuman käytännön järjestelyt toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin.
Suunniteltu budjettimme on noin 25 000 euroa. Budjetti koostuu videotuotannosta 700 e, lavatekniikasta 400 e, kansalaistorin teltoista 300 e, yleisön penkeistä 250 e, lavamanagerin palkasta 200 e, tuottajan palkasta 9000 e, puhelinkuluista 150 e, teknisen tuottajan palkasta 200 e, äänimiehen palkasta 150 e, valokuvaajan palkasta 200 e, juontajan palkasta 500 e, ulkomaisesta puhujavieraasta 5000 e, järjestyksenvalvonnasta 650 e, markkinoinnista 500 e, bändin palkkiosta 500 e, taiteilijan palkkiosta 700 e, Teklin luvista 200 e, panelistien palkkioista 5000 e, cateringista 150 e, palkintoshekkien printeistä 65 e, Teoston maksuista 100 e, loput jäisi muihin mahdollisiin kuluihin. Tällä hetkellä muuta rahoitusta ei ole, mutta on mahdollista että Oulun Energia sponsoroi meitä noin 5000 eurolla.
Tällä hetkellä resursseja ei vielä ole.