Ilmoittautuminen ja sähköiset palvelut + edukaatio omalla älylaitteella | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

752 katselukertaa

Kokeilu on luotu 12.10.2018

Kouvolan nuorisopsykiatrian poliklinikka

Ilmoittautuminen ja sähköiset palvelut + edukaatio omalla älylaitteella

Asiakkaan omailmoittautuminen poliklinikalla omalla päätelaitteella organisaation sisäverkossa. Ilmoittautumisen jälkeen asiakas voi selata edukatiivista sisältöä esimerkiksi Mielenterveystalo.fi ym tai täyttää hoitoon liittyviä kaavakkeita.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Työn tehostaminen ammattilaisen näkökulmasta, asiakkaan motivointi ja hoidon ohjaus.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

12.10.2018

Asiakas tulee poliklinikalle, liittyy avoimeen wlan-verkkoon ja valitsee työntekijälistasta työntekijän kenelle menossa (jos tiedossa). Tämän jälkeen järjestelmä tarjoaa linkkejä eri websivuille, kuten Mielenterveystalo.fi tai organisaation omatuottamaan potilas-/asiakasohjeistoon. Tai vinkkejä unihygieniaan, terveyskasvatukseen jne.


Sote-palveluissa on käytössä jo itseilmoittautuminen, tämän kokeilun tarkoitus ei ole korvata sitä, vaan täydentää ja tarjota vaihtoehtoinen tapa. Poliklinikoilla ja odotustiloissa on nykyisellään käytössä inforuutuja, jotka pyörittää infosisältöä, mutta meidän ideassa tämä info tarjotaan asiakkaan oman päätelaitteen kautta ja näin asiakas itse saa valita katselemansa sisällön. Ilmoittaumisella ohjataan palvelun ja sisällön pariin.


Palvelu voisi olla app-tyyppinen, ei kuitenkaan ladatava appi. Palvelu toimisi fyysisesti vain poliklinikan tiloissa, selaimella, ei kerätä mitään identifioivaa dataa. Täytettävät kaavakkeet ei sinällään voi siirtyä asiakastietoihin, mutta tehostaa työtä, jos palvelu mahdollistaa yksinkertaiset copy/paste -toiminnot.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit