Jätteet kiertoon ja uusiokäyttöön tehokkaammin kilpailutuksen avulla. | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

KiertotalousHävikkiKokeilutViestintäResurssiviisausHiilijalanjälki

700 katselukertaa

Kokeilu on luotu 23.02.2019

Mikko Ahokas Consulting Oy

Jätteet kiertoon ja uusiokäyttöön tehokkaammin kilpailutuksen avulla.

Useat kaupungit ja kunnat tarjoavat jo omakotitaloasukkaille sekä taloyhtiöille useampia lajittelupalveluita. Monilokeropalvelun avulla voidaan tehostaa valtavasti jätteen kierrätystä ja jätejakeiden uusiokäyttöä.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Jätehuollon kilpailutus yhdellä lomakkeella. Yhdellä lomakkeella voi hoitaa kaikki yrityksen, kodin ja taloyhtiön jätehuoltoon liittyvät asiat. Tehostettu jätehuolto mahdollistaa kierrätysmateriaalien tehokkaamman toimittamisen hyötykäyttöön uusien tuotteiden raaka-aineiksi. Palvelualusta pyrkii palvelemaan asiakasta mahdollisimman kustannustehokkaasti ja kannustaa lajittelemaan jätteet.Lisäksi alusta antaa informaatiota jätteiden koostumuksesta ja lajittelun tehostumisesta.

Miten kokeilu toteutetaan?

Tällä hetkellä ei ole palvelua, jossa voisi jätehuollon kilpailutus järjestää. Tehtäisiin alueellinen kokeilu. Huhtikuu 2019 - Syyskuu 2019 (6kk). Kokeilu.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Asiantuntijayritys Mikko Ahokas Consulting Oy

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun budjetti on 20 000€, joka koostuu sähköisestä asiointilomakkeen laadinnasta sekä nettisivuista. Budjetti eriteltynä - Kotisivut/alusta + asiointilomake 10 000€ - CHAT- palvelu / Asiakaspalvelu 5000€ - Asiakaspalautteet (oma työ) - Raportointi projektointi (oma työ) Yrityksellä ei ole tähän hankkeeseen ennestään muuta rahoitusta.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Jätehuollon erikoisasiantuntijoita, www.macon.fi

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

06.03.2019

Miten digitaalinen alusta/liiketoimintamalli voisi auttaa yrityksiä jätehuollon järjestämisessä? Jätehuolto liiketoimintana on maailmanlaajuisesti valtava. Jätehuollon liikevaihto on peräisin jätteiden keräyksestä ja käsittelystä sekä kierrätyksestä. Pelkästään suomessa se on yli kolmen miljardin business.


Suurimmat toimijat ovat vertikaalisesti integroituja kaikkiin liiketoimintoihin (jätteiden keräyksestä kierrätykseen), kun taas osa on keskittynyt vain yhteen prosessin osaan.


Jätehuollon hajanaisuus ja piilevä tarjonta tarjoavat valtavan mahdollisuuden digitaaliselle alustalle. Alustan avulla voidaan yhdistää pienempiä toimijoita yhteen markkinapaikkaan ja se voisi tarjota sekä tehokkaampaa että edullisempaa palvelua niin yrityksille kuin kiinteistöjen hoitajille. Tämä alusta säästäisi rahaa paikallisilta jätteenkeräilijöitä, jotka saisivat mahdollisesti entistä enemmän asiakkaita alueeltaan.

Digitaaliset alustat ovat nykypäivää ja Itse asiassa tämä muutos on jo tapahtunut ja tulee muuttumaan vielä dramaattisesti. Maailmalla on jo useita alustoja kokeilussa. On vain ajan hetki milloin näemme ensimmäisen ”Roska Uberin” mobiiliaplikaatiossamme. Digitaalinen  lähestymistapa auttaa myös vähentämään jätettä ja lisäämään kierrätystä.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit