Kaatopaikalta kierrätykseen | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Kiertotalous

494 katselukertaa

Kokeilu on luotu 29.08.2017

Maarit Puhakka

Kaatopaikalta kierrätykseen

Netti- ja mobiilisovellus, jolla jäteasemille ympäri Suomen tuodut tarpeettomiksi käyneet mutta käytännössä ehjät tai helposti korjattavat ja puhdistettavat huonekalut ja muu kodin pientavara saadaan helposti ja vaivattomasti kaikille kiinnostuneille nähtäville ja sitä kautta uudelleen käyttöön.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Joka kerta jäteasemalla käydessäni huomaan sinne tuodun ehjiä ja edelleen käyttökelpoisia kodin tavaroita; huonekaluja ja pientarvikkeita. Usein ne kelpaisivat hyvin myös kirpputorille, mutta jostain syystä eivät ole päätyneet sinne vaan jätteeksi. Uskoakseni niille löytyisi ottajia ja innokkaita "tuunaajia" ympäri Suomen. Kaikki käyttöön palautuva vanha tavara on pois uudistuotannosta ja siksi kannatettavaa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Jäteasemille tuodut käyttökelpoiset tavarat pitää saada helposti nettiin selailtaviksi ja varattaviksi. Varaaja sitoutuu noutamaan tavaran esim. viikon sisällä. Jäteasemille tulee perustaa esim. pressuhalleja, joihin tämän tyyppiset tavarat voidaan säilöä suojaan. Nettisovellus tulee olla helppokäyttöinen ja sen käyttöön tulee kannustaa tai järjestää siten, etta jäteaseman henkilöstö huolehtii kuvat sovellukseen.