Käytettyjen lakanoiden kierrätys | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

616 katselukertaa

Kokeilu on luotu 28.08.2017

Mervi Louna

Käytettyjen lakanoiden kierrätys

Lakanat leikataan vinottain kuteeksi ja kudotaan 40x150cm kappaleita, loimi 6-säikeistä kalalankaa. Kappaleet kehystetään (puu, kierrätysmateriaalit ym.) ja kappalseista voi yhteen liittämällä rakentaa sermejä, tilanjakajia ym.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tekstiilijätteen hyödyntäminen tuottamalla siitä uusia rakenteita, "tekstiilielementtejä"

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

30.08.2017

Lakanan leikkaaminen kuteeksi vinosuunnassa vie hiukan enemmän aikaa kuin lakanan repiminen matonkuteeksi, mutta vinokaitaleella voidaan kutoa kevyeen 6-säikeiseen loimeen, ja näin saadaan kevyitä kudonnaisia. Vastaavasti kudonnaisen kehystämiseen riittää kevyempi materiaali. Koekappaleissa olen käyttänyt puutavaraliikkeestä saatavaa kulmalistaa ja pieniä saranoita, mutta tavoitteena olisi

  • löytää vaihtoehtoisia kehystysmateriaaleja
  • löytää vaihtoehtoisia kiinnitystapoja, joilla kehystetyt "elementit" voidaan kiinnittää toisiinsa tai taustaan, seinään tms.


Projekti voisi työllistää eri alojen ammattilaisia eri vaiheissa: kutojia, puuseppiä ja suunnittelijoita.

Valmiita "elementtisarjoja" voisi käyttää sisustukseen tai esim. kehitysaputyössä kun tarvitaan nopeaa uudisrakentamista. Silloin väliseiniä voisi korvata kudotuilla elementeillä, jotka voisivat tarvitessa olla siirretäviä tilanjakajia.

Elementin akustisia ominaisuuksia voisi myös miettiä, ne voisivat toimia halleissa ja käytävillä ääntä vaimentavina ja kaikuja sammuttavina rakenteina.


Valmis kevyt kudonnainen laskee valoa läpi, koska sen rakenne ei ole yhtä tiivis kuin matossa.
Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit