Keittiöt käyttöön | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Kiertotalous

267 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.08.2017

Simo Kaksonen / Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Keittiöt käyttöön

Koulujen keittiöt ovat käytössä vain muutaman tunnin päivässä. Iltaisin tiloissa ei tapahdu mitään. Investoimme seiniin ja rakenteisiin aina vain uutta. Uuden työn ja liiketoiminnan kiertotalous saattaa jäädä syntymättä resurssien puutteen vuoksi. Ei ole tiloja tai laitteita.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Miten keittiöiden käyttöastetta voidaan nostaa ja miten sen avulla voidaan tuottaa elinvoimaa alueelle Aiomme olla nostamassa julkisten keittiöiden käyttöastetta siten, että samalla luodaan elinvoimaa laajemmalle alueelle. Eihän tätä voi suunnitella valmiiksi. Tämä pitää kokeilla ja luoda samalla toimintamalli.

Miten kokeilu toteutetaan?

Avataan suurtalouskeittiöt ruuantuottajille silloin kun keittiöillä ei ole muuta toimintaa. Haluamme antaa koulujen keittiöt myös yritysten käyttöön. Enää ei perunan tarvitse kiertää Satakunnan kautta viereiseltä pellolta koululaisen lautaselle. Ja jossain kuulemma syödään tämän takia Puolalaisia ”kumiperunoita”. Loppuvuosi 2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

4000 €

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Suurtalouskeittiöiden henkilökunnalla on vankka kokemus alalta. Samalla he voivat olla neuvomassa ja opastamassa laitteiden käytössä.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

31.08.2017

Pitkä kuvausteksti on alla

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit