Kierrätysinfo-mobiiliapplikaatio | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Kiertotalous

305 katselukertaa

Kokeilu on luotu 06.06.2017

Marko Romppanen

Kierrätysinfo-mobiiliapplikaatio

Mobiilipalvelu jonka avulla voi kierrättää oikealla tavalla tai antaa kierrätettäväksi käytetyt tavarat ja löytää niiden uusiokäyttäjät helposti ja nopeasti on-line

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Oikean kierrätyspaikan ja -tavan löytymisen erilaisille kodin asioille, niin että aina hävittäminen olisi ainut vaihtoehto. Nyt menee roskiin ja kierrätykseen (tuhottavaksi) paljon tavaraa joille olisi muilla tarvetta ja jatkokäyttöä.

Miten kokeilu toteutetaan?

Sovelluksen avulla jokainen löytää helposti erilaiset vaihtoehdot hävitettävälle esineelle. Toimii hakusanojen avulla (esim. leipäkone= elektroniikkakierrätys tai toimiva= kierrätyskeskus) Lisäksi palvelu antaa myös yhteystiedot (linkit) ja etäisyydet ao. kierrätyspisteisiin. Palvelun jatkokehityksessa voi lisätä erilaisia ao. pisteiden palvelumuotoja/-infoa (esim. kuljetus, onko auki nyt yms.) Ratkaisuksi tarjoan appia/vast., jossa voi hakusanoilla hakea materiaalin/tuotteen ja löytää kierrätysohjeen ja karttasovelluksen kautta lähimmät viralliset kierrätyspisteet/vastaanottopaikat/linkit ao. toimijan sivuille. Linkit helpottavat päivitysongelmaa ja antavat paremman infon esim. mahdollisista noutopalveluista (esim. kierrätyskeskukset) Rakennetaan sovellus jossa on määritelty xxxxkpl kodeissa/yrityksissä olevia asioita ja niille kierrätysprofiilit. Kierrätysprofiilien pohjalta määritellään kierrätyspisteet tai uusiokäyttömahdollisuus. Pilotointi ensin esim. yhdessä kaupungissa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000-10000€

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

20.06.2017

Monilla ihmisillä on ongelmia ja haasteellista tietää miten ja missä voisi kierrättää erilaisia omasta käytöstä poistettuja tavaroita, koneita, huonekaluja tms. Tyypillisesti kotitalouksista poistettavat tavarat voisi helposti kierrättää joko raaka-aineeksi tai suoraan uusiokäyttöön uudelle käyttäjälle. Tavarat ovat siis yleensä helposti kierrätettävää ja usein myös täysin käyttökelpoista uudelle käyttäjälle. Valitettavan usein tällaista kierrätykseen tai suoraan uusiokäyttöön kelpaavaa käytöstä poistettua tavaraa löytyy teiden levikkeiltä tai lähiöiden metsistä. 

Tavarat päätyvät ehkä liian usein pilaamaan ympäristöä yksinkertaisesti siitä syystä ettei kuntalaisilla ole tietoa helposti saatavilla missä voi maksutta tai pientä maksua vastaan viedä keräyspisteeseen/kierrätyskeskukseen käytetyt kierrätyskelpoiset tai uusiokäytettäväksi kelpaavat tavarat.

Viitseliäisyyteen on vaikea puuttua mutta tiedonpuute on ratkaistavissa helposti Kierrätysinfo-mobiiliaplikaation avulla saat tietoa mitä tavaroita voidaan kierrättää ja mihin tavarat voidaan viedä kierrätettäväksi. Suoraan uusiokäyttöön käyvät tavarat voivat jopa löytää uuden omistajan palvelun avulla ilman että niitä tarvitsee itse kuljettaa minnekään, jätä vain ilmoitus on-line mitä sinulla on tarjolla niin tavara on kaikkien palvelua käyttävien käyttäjien ulottuvilla, näin tavarat löytävät helposti uusille käyttäjille.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit