Kierrätystavarakeskus kuukausimaksulla | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

AikuisetAmmattikorkeakouluKorkeakouluKulttuuriVapaa-aikaKiertotalousKaupunkiYliopistoLiiketoimintamallitKokeilutYhteisöToimintamalliYhteisöllisyysPalvelumuotoiluHarrastuksetLapset

492 katselukertaa

Kokeilu on luotu 22.08.2017

Juho Veteläinen

Kierrätystavarakeskus kuukausimaksulla

Kuukausimaksuperusteisesti toimiva kierrätystavarakeskus. Kuin yhdistetty kierrätyskeskus-kirpputori, mutta kuukausimaksu rajaa käyttökelvottomimman tavaran pois. Kuukausimaksulla saat oikeuden käyttää kierrätystavarakeskusta, voit vapaasti / joidenkin rajoitusten puitteissa tuoda ja viedä tavaraasi tarpeen mukaan. Mikäli jokin tavara/vaate ei ole enää tarpeellinen, voit sen palauttaa keskukseen. Kuukausimaksu voisi olla esimerkiksi 10-15 euroa kuukausi.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Oletko kyllästynyt kalliisiin ja epähomogeenisiin kirpputorihintoihin? Onko kirpputoripöydän varaaminen ja siihen tavaroiden kasaan saaminen vaivalloista? Ärsyttääkö kierrätyskeskusten tavaran laatu? Siinäpä muutama yleinen ongelma kirpputorien,kierrätyskeskusten ja facebook kirppisten asiakkaille. Kokeilun tavoite olisi selvittää olisiko kyseisenkaltaiselle palvelulle tilausta. Konseptilla on potentiaalia jopa disruptiiviseksi palveluksi.

Miten kokeilu toteutetaan?

Tämä helpottaa yksittäisten tai pienen määrien tavaroiden/vaatteiden kierrätystä, kun ei tarvitse varata varsinaista kirpputoripöytää etkä halua viedä laadukasta tuotetta kierrätyskeskukselle. Tavaroiden kiertävyys saadaan tehostettua joustavalla palvelukonseptilla. Aiheesta voisi tehdä tutkimuksen / kyselypatterin esimerkiksi Vaasalaisille opiskelijoille. Mikäli idea saisi riittävästi kannatusta ja tukea, voisi ideaa kokeilla yhteistyössä joko yksityisen kirpputorin kanssa tai Vaasan kaupungin kanssa. Vaasa on kirpputorien luvattu kaupunki, joten tällainen uudenlainen konsepti sopisi enemmän kuin hyvin kokeiltavaksi ensimmäisenä Suomessa Vaasaan. 01.10.2017-31.12.2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kyselyvaiheen / tutkimuksen voisi toteuttaa allekirjoittanut, idean isä, yhteistyössä Vaasalaisten opiskelijoiden kanssa. Myöhemmässä vaiheessa kokeiluun olisi hyvä ottaa mukaan jokin yksityinen taho/julkinen sektori jolla on käytännöllistä kokemusta ja valmiuksia laittaa varsinainen kokeiluvaihe käytäntöön.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun budjetti on käytännössä mainonta, tilavuokra parille ensimmäiselle kuukaudelle ja parin henkilön työllistäminen projektiin. Karkeasti arvoituna puhutaan 5000-10000.

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Kokeilua ei ole vielä laitettu käytäntöön.

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Kokeilua ei ole vielä laitettu käytäntöön.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

22.08.2017

Oletko kyllästynyt kalliisiin ja epähomogeenisiin kirpputorihintoihin? Onko kirpputoripöydän varaaminen ja siihen tavaroiden kasaan saaminen vaivalloista? Ärsyttääkö kierrätyskeskusten tavaran laatu?


Huoli pois, sillä tilanteeseen on olemassa vaihtoehtoinen ratkaisu!


Kuukausimaksuperusteisesti toimiva kierrätystavarakeskus on ratkaisu edellämainittuihin ongelmiin. Keskus toimii kuin yhdistetty kierrätyskeskus-kirpputori, mutta kuukausimaksu rajaa käyttökelvottomimman tavaran pois. Kuukausimaksulla saat oikeuden käyttää kierrätystavarakeskusta, voit vapaasti / joidenkin rajoitusten puitteissa tuoda ja viedä tavaraasi tarpeen mukaan. Mikäli jokin tavara/vaate ei ole enää tarpeellinen, voit sen palauttaa keskukseen. Kuukausimaksu voisi olla esimerkiksi 10-15 euroa kuukausi. Kierrätystavarakeskus on kuin kirpputorien Spotify; helppoa ja laadukasta.


Tämä helpottaa yksittäisten tai pienen määrien tavaroiden/vaatteiden kierrätystä, kun ei tarvitse varata varsinaista kirpputoripöytää etkä halua viedä laadukasta tuotetta kierrätyskeskukselle. Tavaroiden kiertävyys saadaan tehostettua joustavalla palvelukonseptilla.


Eläköön kiertotalous!


Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit