Kierto-Taavi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

HoivaTekstiilitaideTarinatMuotoiluViestintäOppiminenKasvatusKiertotaloushaku

665 katselukertaa

Kokeilu on luotu 20.01.2019

Olli Siitonen

Kierto-Taavi

Tervehdys! Olen Taavi, pehmoinen ystävänne ja matkakumppaninne modernin maailman myllerryksessä. Tehtäväni on ilahduttaa ihmisiä sekä kannustaa heitä ottamaan toisensa ja planeettamme huomioon. Pehmeä vallankumous on alkanut!

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Suomessa kertyy vuosittain yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä. Lumppua on perinteisesti kärrätty kaatopaikalle ja poltettu jäteuuneissa. Mitä jos keksisimme kankaille paremman jatkosijoituspaikan? Taavin tarina alkaa 2010-luvun alussa ja liittyy krooniseen lahjaidean puutteeseen. Mitä uutta ja kummaa antaa lahjaksi vastasyntyneelle kummilapselle? Taavi on erilainen lahja, jolla on sanoma. Haluamme tutkia pehmeiden ja sympaattisten viestien hyödyntämistä sosiaalisessa mediassa. Tuotannon puolella meitä kiinnostaa löytää uusia kontakteja materiaalien saralla.

Miten kokeilu toteutetaan?

Ratkaisu jakautuu kolmeen osaan. 1. Ompelemme pehmoisia Taaveja kierrätysmateriaaleista. Alkuperäisiä Taaveja löytyy kahdessa koossa: Halitaavi on keskikokoisen tyynyn luokkaa, siinä missä Taskutaavi sujahtaa kätevästi plakkarin pohjalle. Ymmärrämme, ettei Taavien ompelu ratkaise tekstiilien kierrättämiseen liittyvää ongelmaa kokonaisuudessaan. Tarkoituksenamme on tehdä pehmeä ja sympaattinen avaus kierrättämisen suuntaan, sulattaa ihmisten sydämet ja kestämättömät kulutustottumukset. 2. Tuotamme Taavi palveluna / Tee se itse Taavi -sähköiset ohjeet, joiden avulla alakoululaiset voivat tehdä omat kierrätys-Taavinsa. Näin Taavi opettaa arvostamaan kädentaitoja ja turhaksi koettuja vanhoja materiaaleja. 3. Lisäksi perustamme Taaville "Taavin Tarina" Instagram-tilin, josta kansa pääsee seuraamaan hänen edesottamuksiaan. Tilillä hyödynnetään valokuvan ja liikkuvan kuvan ohella animaation ja sarjakuvan keinoja. Taaveja on tähän asti tehtailtu lähinnä omiin tarpeisiin, mutta tuotanto on herättänyt mielenkiintoa ja ihastusta tuttavapiirimme ulkopuolella ja nyt on aika ottaa seuraava askel. Kiertotalouden sanoma on Taaville sisäsyntyinen. Hänet on valmistettu kotimaassa 100 % kierrätysmateriaaleista. Tähän mennessä olemme turvautuneet vanhoihin viltteihin ja äidin komerosta lainattuihin tekstiileihin. Taavin silmät on perinteisesti valmistettu löytönapeista. Kokeilu ajoittuu seikkailun kevääseen 2019.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Tiimiimme kuuluvat: Taavin luoja ja suunnittelija Olli Siitonen, tuotantopäällikkö Heidi Hirvonen, graafinen suunnittelija Monika Lindholm, testaaja Leo Linna ja valokuvaaja Pauli Boström.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Taavi haluaa valistaa ihmisiä huomioimaan planeettamme tilaa. Hänen tavoitteenaan on maksimaalinen viiden kilon potti, mutta vähempäänkin kuulemma tyydytään. Haettu rahoitus käytetään tee se itse -ohjeiden ja mediasisällön suunnitteluun sekä tuotantoon ja suuremman Taavi- tuotantoerän toteuttamiseen.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Resurssimme koostuvat tiimin jäsenten tietotaidosta koulutuksen, ompelun, markkinoinnin, graafisen suunnittelun ja kuvaamisen saralta. Tuotantovälineet löytyvät tämän hetkiseen tarpeeseen omasta takaa, emme siis tarvitse mittavia materiaalisia investointeja.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

21.01.2019

Kuvia matkan varrelta

Taskutaavi

Riviin järjesty

Taavi ja tyytyväinen Leo

Välillä pitää muistaa levätä

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit