Kiireisen Diabeetikon Einesapu | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Diabetes

1204 katselukertaa

Kokeilu on luotu 30.05.2019

Kiireisen Diabeetikon Einesapu

Lounastauot ovat kiireiset ja joskus on vaikea löytää sopiva eines nopeasti kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Einesavun avulla voit skannata tuotteen viivakoodin ja näet suoraan ravintoainekoostumuksen, suolan ja kuidun määrän suhteessa ravitsemussuosituksiin. #diabetes

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Einesruoka ei ole se paras vaihtoehto diabeetikolle lounasruoaksi, mutta aina ei ole aikaa muuhunkaan. Einesapu näyttää tärkeimmät tiedot ruoka-annoksen sisällöistä ja antaa vinkkejä ateriaa tukevista lisukkeista. Samalla tuupataan tekemään parempia juomavalintoja. On mahdollista, ettei ihmisiä kiinnostakaan tällainen sovellus! Ovatko mahdolliset yhteistyökumppanit valmistajia vai jakelijoita? Sovelluksella on myös potentiaalisia muita käyttäjiä. Keitä he ovat?

Miten kokeilu toteutetaan?

Sovelluksella skannataan tuotteen viivakoodi, jolloin saadaan näytölle viiden eri muuttujan (rasva, proteiini, hiilihydraatti, suola ja kuitu) prosentuaalinen osuus, tai muu osuus, ateriasta. Lisäksi eri väreillä indikoidaan kuinka lähelle ravitsemussuosituksia päästään. Kun käyttäjä on asttanut oman päiväkalorinkulutustavoitteensa, nähdään myös osuus päivän kiintiöstä. Lisäksi annetaan vinkkejä mitä aterianosia lisäämällä päästään lähemmäs ravitsemussuosituksia. Eikä unohdeta juomien merkitystä ruokailussa. Kokeilua olisi tarkoitus kokeilla ensin prototyypin avulla. Tämä tapahtuu menemällä kauppohin esittelemään "toimivaa" sovellusta, ja keräämällä käyttäjäkokemuksia oikeilta asiakkailta. Tämän jälkeen sovellus koodataan valmiiseen viivakoodinlukija sovellukseen, yhdistämällä siihen tietokanta, joka sisältää mahdollisimman paljon einesruokia. Esitutkimus suoritetaan elokuun aikana, jolloin tietokantaa ryhdytään myös kasaamaan. Koodaus on mahdollista tehdä 2-3 viikossa (konsultoitu ammattilaista) ja se tapahtuisi syyskuussa. Lokakkuun alussa tehtäisiin pilotointi ja kenttätestaukset asiakkailla.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kokeilun tutkimusvaiheen toteuttavat palvelumuotoilevat ravintola-alan ammattilaiset Juha-Pekka Ahvenainen ja Markus Alavaikko. Koodaukseen tarvitsemme mahdollisesti ulkopuolisen tahon.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Esitutkimus: 1000€ Tietokanta: 1500€ Koodaus: 3500€ Pilottitutkimus: 1000€ Ohjelmistot ja materiaalit: 500€ Yhteensä 7500€ Ei muuta rahoitusta!

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Vahvaa palvelumuotoilun teoriaosaamista, pitkä ravintola-alan kokemus.