Korjauspaja vaatteille ja huonekaluille | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Kiertotalous

552 katselukertaa

Kokeilu on luotu 30.08.2017

Korjauspaja vaatteille ja huonekaluille

Ideana on korjauspajatoiminnan aloittamisen koordinointi. Korjauspajalla ihmiset voivat käyttää ohjatusti ompelukoneita tai työkaluja omien vaatteidensa sekä huonekalujensa elinkaaren pidentämiseen. Pajat voivat toimia esim. kouluilla tai työpajoilla osana ammattiopintoja tai muuta toimintaa. Paja voi palvella säännöllisesti yhtenä iltana viikossa tai kuukaudessa kysynnän mukaisesti. Pajassa ei entisöidä vaan tehdään pieniä korjauksia yhden illan projekti-periaatteella. Paja palvelee sellaisia ihmisiä, joilla ei ole omia välineitä eikä taitoa tai uskallusta yrittää korjaamista yksin. Kukin tuo omat materiaalinsa tai paja voi veloittaa materiaalimaksun käytön mukaisesti.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Helposti korjattavien vaatteiden ja huonekalujen turhan hävittämisen ehkäisy. Toimintaa pyritään vakiinnuttamaan oppilaitoksiin ja työpajoille pysyvänä palveluna.

Miten kokeilu toteutetaan?

Luodaan ihmisille mahdollisuus tehdä korjaukset kunnon välineillä ja ohjatusti. Pilotti suoritetaan ammatillisessa oppilaitoksessa, jossa opiskellaan vaatetus- ja puuartesaaneiksi. Opiskelijat voivat suorittaa vapaasti valittavia opintoja pajakokeilussa ohjaajana toimimalla. Syksy 2017.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

NoRun osk koordinoi kokeilua yhteistyöoppilaitoksen kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun koordinoinnin henkilöstökulut ovat 4000e/2kk. Korjauspajan markkinointiin käytetään 600e. Korjauspajan perusmateriaalihankintoihin 400e. Yhteensä 5000e.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

NoRun osk:n Jaakko Mäkelä on ympäristöjohtamisen ekonomi, ompelukonekauppiaan poika ja ammatillinen opettaja ja erityisopettaja. Osaamista on ammatilliseen opettamiseen, käsityöharratustaustaa ja markkinointiosaamista.