KTI:n KIRA-digi “Kiinteistösijoittamisen tieto liikkeelle” -kokeiluhanke | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Kokeilun teemat

657 katselukertaa

Kokeilu on luotu 13.12.2018

KTI Kiinteistötieto Oy

KTI:n KIRA-digi “Kiinteistösijoittamisen tieto liikkeelle” -kokeiluhanke

Kokeiluhankkeen tavoitteena oli virtaviivaistaa ja tehostaa kiinteistösijoittamisen ja -johtamisen liiketoimintaprosesseja määrittelemällä ja toteuttamalla tiedonsiirtoratkaisu vuokraustoiminnan keskeisille tiedoille.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kokeiluhankkeen tavoitteena oli virtaviivaistaa ja tehostaa kiinteistösijoittamisen ja -johtamisen liiketoimintaprosesseja määrittelemällä ja toteuttamalla tiedonsiirtoratkaisu vuokraustoiminnan keskeisille tiedoille. Ratkaisun avulla tiedot liikkuvat automaattisesti, tietoturvallisesti ja entistä tehokkaammin eri järjestelmien ja osapuolten välillä. Tulemme jatkamaan kehitystyötä myös tästä eteenpäin asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Kokeilun oppi

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Kokeiluhankkeessa vietiin aiempi määrittelytyö ja kiinteistösijoittamisen ja -johtamisen yhteinen tietomalli käytäntöön toteuttamalla pilvipohjainen tiedonsiirtoratkaisu kiinteistöjen perus- ja vuokraustiedoille ja rajapinnat sekä liittymät osallistujien tietojärjestelmiin. Minimitavoitteena on muodostaa tietosisällöt tiedon omistajan lähdejärjestelmissä ja välittää ne valtuutusten puitteissa vastaanottajalle rajapintojen kautta. Vastaavasti päivitetyt ja jalostetut vuokraustiedot voidaan palauttaa takaisin lähettäjälle. Samalla tietojen välittämisen frekvenssiä on kasvatettu ja ne ovat saatavilla vuosineljänneksittäin. Hankkeessa kehitetään myös KTI Online- ja rajapintapalveluja, jotka tukevat markkinatietojen ajantasaisuutta ja välittämistä.