Langat kiertoon | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

PääkaupunkiKiertotalous

980 katselukertaa

Kokeilu on luotu 28.08.2017

Pipokauppa - - - Stina-Marjaana Vänskä

Langat kiertoon

Hyväkuntoista lankaa voi uudelleen käyttää ja kodeissa seisoo paljon käyttämättömiä langanpätkiä, jotka eivät tule koskaan käytetyiksi

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Käsityöt ovat terapeuttista tekemistä ja niiden merkitystä ei saa väheksyä kiireisessä nyky-yhteiskunnassa. Lankojen työstäminen on kuitenkin ekologisesti melko kuluttavaa luonnolle ja siksi olisi toivottavaa, että kaikki lanka tulisi hyödyllisesti käyttöön. Jokainen langan pätkä olisikin hyvä saada työstettyä ja kodeissa turhaan seisovat langanpätkät kiertoon. Myös hyväkuntoista käytettyä lankaa voi uudelleentyöstää kun sen pesee ja purkaa oikein. Kokeilun tavoitteena on nähdä, onko suomalaisilla halua lähteä kierrättämään jokapäiväistä tuotetta ja olisiko liikaa vaivaa tuoda se esim kirjastoon vai onko kierrätyspiste tuotava esim ruokakauppaan.

Miten kokeilu toteutetaan?

Pystytän ensimmäisen kierrätyspisteen Pasilan pääkirjastoon, vien sinne esitteet lankojen kierrätyksestä ja alan jakaa tietoa lankojen kierrätyksestä. Kokeilun tarkoituksena on nähdä, millainen määrä lankaa saadaan kokoon ja millainen yleisö tavoitetaan ensimmäisen kuukauden aikana tai onko suosio kasvava. Lokakuu 2017 - Maaliskuu 2018

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kokeilu on toteutettava Pipokaupan voimin, joten toteuttajana voin toimia vain minä itse tai mikäli saan hyvän rahoituksen, voin palkata itselleni apuvoimia.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

4000€

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

28.08.2017

Kokeilun idea on seuraavanlainen:

Kodeissa olevat langanpätkät ja puhtaat, käytöstä poistetut, ehjät neulevaatteet voi kuljettaa kätevästi esimerkiksi kirjastoon perustettavaan keräyspisteeseen. Keräyspisteellä asiakkaille on tarjolla Pipokaupan Kierrätän lankoja Pipokauppa Pipoksi -esite, jossa kerrotaan lankojen tarinaa ja kierrättämisen etuja sekä kannustetaan kierrättämiseen. Samalla ihmiset pääsevät tutustumaan käynnissä olevaan kokeiluun ja voivat käydä ilmaisemassa mielipiteensä kokeilusta sähköpostiin.

Kierrätyspisteitä on tarkoitus järestää kokeilussa aluksi Helsingin kirjastoihin. Ensimmäinen kokeilukirjasto on Helsingin pääkirjasto Pasilassa. Kierrätyslaatikon muoto ja sen sijoituspaikka sekä huolto täytyy sopia Pasilan kirjaston henkilökunnan kanssa erikseen. Seuraava sioituspaikka on Kirjasto 10 Postitalossa. Mikäli näistä kahdesta saadaan hyviä kokemuksia, siirrytään muihin kirjastoihin ja laajennutaan mahdollisesti myös esim Vantaan puolelle.

Kierrätettävän materiaalin määrästä riippuen Pipokauppa Pipon hintaa voidaan alentaa -10 - -15% normaalihinnasta. Kierrätyspipot saavat erityisen Pipokauppa Ekopipo -nimikkeen.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit