Lapset ja nuoret liikkumaan yhdessä avoimen tiedon avulla | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Vapaa-aikaLiikuntaNuoretTerveysMaahanmuuttajatSyrjäytyneetYhteisöOsallisuusYhteisöllisyysYksinäisyysVapaaehtoistoimintaLapset

877 katselukertaa

Kokeilu on luotu 23.03.2017

Marko Suvila

Lapset ja nuoret liikkumaan yhdessä avoimen tiedon avulla

Mistä lapset ja nuoret voisivat löytää toisia samasta asiasta kiinnostuneita esim. shakinpelaajia, satunnaisesti jalkapalloa pelaavia, katusählyä pelaavia,... Avoimeen tapahtumatietoon perustuvalla ratkaisulla se onnistuisi helposti.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Haluaisin ratkaista lasten ja nuorten yksinäisyyden mikäli yksinäisyys johtuu siitä, ettei lapsella tai nuorella ole kavereita tekemään samoja asioita.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kehitetään kansallinen nettipalvelu, jossa hallinnoidaan avoimena tapahtumatietona (avoimena datana) samasta asiasta kiinnostuneiden lasten ja nuorten tapahtumatietoja eli mitä, missä ja milloin tietoa. Tapahtumatiedot on saatavilla myös ohjelmistorajapinnan (API) kautta jolloin kuka tahansa voi kehittää samalle tiedolle erilaisen käyttöliittymän. Nettipalveluun voi syöttää tapahtumatietoja kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Myös opettaja tai kirjaston työntekijä voi luoda tapahtumatiedon lapsen/nuoren puolesta. Käytännössä tapahtumatieto voisi olla Lempäälässä Sääksjärven koulun kentällä 28.10.2017 klo 15:00 leikkimielistä jalkapalloa. Toki tämä tieto tarjotaan rakenteellisessa muodossa, jolloin nettipalvelun tieto voidaan tarjota kaikilla maailman kielillä. Tärkeä ominaisuus on myöskin se, että tapahtumasta kiinnostuneet saavat ilmoituksen esim. kännykkään käyttäjän määrittämien kriteerien perusteella (jalkapallo, 5km sijainnistaan, klo 14-20).

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

24.10.2017

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit