Liiketilojen etävuokraaminen | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

582 katselukertaa

Kokeilu on luotu 30.12.2018

Iisivuokra Oy

Liiketilojen etävuokraaminen

Yrityksemme Iisivuokra Oy LVV alkoi toukokuussa vuokraamaan asuntoja viime vuosina maailmalla ja lopulta meilläkin yleistyvällä "avaa oma ovesi ja säästä" toimintamallilla. Uudessa kokeilussamme rupesimme miettimään voisiko myös likketiloissa soveltaa jonkinlaista etävälitysmallia.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

"Avaa oma ovesi"-malleissa tärkeintä on asiakkaan/ päämiehen saama säästö. Mielestämme myös perinteisten välittäjien palkkiomallit ovat jo vuosia olleet kohtuuttomia ja tehostetulla prosessilla hyvä välittäjä ehtisi käsittelemään enemmän kohteita eikä hinnan polkemisesta seuraisikaan menetettyjä tuloja vaan uudenlaista kannattavaa liiketoimintaa, ns. positiivista distripuutiota. Toimiiko "avaa oma ovesi" malli myös B2B toimitilavuokrauksessa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Uudessa www.virtuaalivuokravälitys.fi palvelussamme markkinoimme asiakkaidemme liiketiloja. Tilan hakijat keskustelevat kohdekortin alla automatisoidun chatrobotin kautta jolloin välittäjien aika säästyy ns. "renkaan potkijoilta". Robotti toimittaa kohteen välittäjälle tiivistelmän hakijasta ja tämän tarpeista, välittäjä saa näin ainoastaan ns. kuumia liidejä. Välittäjä, tilan omistaja ja hakija neuvottelevat etänä hyödyntäen digitalisaatiota ja internetin kokoustekniikoita ja lopulta omistaja ja hakija tapaavat. Tällä välin säästäessään aikaa välittäjä ehtii jo käsitellä uusia tapauksia eikä aikaa tuhraudu näytöille ajamiseen tai niillä oleiluun. Laadimme yhteistyösopimuksia ja toimeksiantoja yksityisten ja korporaatio tilanomistajien kanssa. Näiden toimitiloja listataan palveluun markkinointiin. Kokeilu toteutetaan vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kokeilun toteuttaa yrityksemme, Iisivuokra Oy LVV.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

1875€

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Vaikka palvelua varten rakennetaan ja julkaistaan kokonaan uusi verkkopalvelu pystymme säästämään käyttämällä yrityksen aiempaa graafista layoutia jota olemme käyttäneet asunnonvälitysalustallamme. Yrityksen toimitusjohtaja on laillistettu vuokravälittäjä joka on toiminut alalla jo pitkään minkä lisäksi neuvonantajatiimiin kuuluu pitkän linjan palvelualan yrittäjä jolla on kokemusta toimitilojen vuokrasopimusneuvotteluista vuokralaisena.

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Ei.

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Mielestämme "avaa oma ovesi" ei toimi toimitilavuokrauksessa 2 syystä: a) Kohteilla on usein monia välittäjiä ja meidän mallimme ei ollut tarpeeksi nopea ja ketterä voittamaan muita ajallisesti. b) Halvalla budjetilla toteutettu "ostoputki" ei ole riittävn intuitiivinen. Mikäli joku haluaa jatkaa toimintamallin kehitystä tuotekehitysbudjetin tulee olla merkittävä ja teknologian on oltava huippuluokkaa. Erityisesti etäesittely ja kommunikaatio ovat avainasemassa.

Miten aiot viedä kokeilua tai sen tuloksia eteenpäin?

Emme jatka toimitilavuokrauksen parissa.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

30.12.2018

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit