-
Kokeilun teemat
517 katselukertaa
Kokeilu on luotu 31.08.2017Simo Kaksonen / Järvi-Saimaan Palvelut Oy
Kukon lihaa pidetään vaikeana valmistaa. Suomessa tapetaan tuhansia kukkoja siihen kun heidän ”työsopimuksensa” lakkaa. Jalo eläin menee rehuksi tai pahemmassa tapauksessa suoraan vain kuoppaan. Sama käy munineille kanoille.Miksi tuhlaamme näin?
Haluamme tuoda kukon ja munineet kanat ruokapöytään. Alueellamme liian moni kukko ja kana kokee turhan kohtalon vain sen takia että hän on kukko, tai tehtävänsä jo täyttänyt kana. Alueellamme on nälkäisiä suita. Alueellamme on myös ruuanlaiton ammattilaisia, jotka osaavat loihtia kukosta huippuruokaa. Lämpimänä, tuoreeltaan, suoraan ruokapöytään. Saada kukot ja munineet kanat laajamittaisemmin ruokapöytään. Vähennetään merkittävää sivuvirtaa.
Kokeilemme ensin pienesti ja paikallisesti. Kontatkoimme paikalliset tuottajat ja sovimme kokeilusta. Sulkavan keittiöillä kukoista valmistetaan huippulounas koko alueen nälkäisille. Tästä oppineena kokeilemme erilaisia valmistustapoja. Emme tietenkään kokeile vanhainkodilla, sehän on kiellettyä. Mutta kokeilemme koulun keittiössä. Ja valmiin ruuan jaamme kaikille asiakkaille. Resurssiviisaasti ja kiertotalouden näkölkulmasta fiksusti. Ideaa testataan Sulkavan keittiöllä. Kokeillaan miten munineiden kanojen ja kukkojen valmistus onnistuu, millaisia reseptejä pitää kehittää, miten laitetusta kanasta ja kukosta koululaiset ja vanhukset pitävät. Loppuvuosi 2017.
Kokeilun toteuttaa Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n keittiöt
4000 €
Suurtalouskeittiöillä on vankka ammattitaito raaka-aineiden käsittelemiseen, innovaatiiviseen toimintaan, reseptiikan kokeilemiseen, innostumiseen ja innostamiseen.