1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

AmmattikorkeakouluIlmastonmuutosRuokaKorkeakouluLuontoKiertotalousTeknologiaHävikkiResurssiviisausBlockchainLiiketoimintamallitToimitilatViestintäKokeilutJohtaminenItsensä johtaminenTuotesuunnitteluTarinatSaavutettavuusRobotiikkaPalvelumuotoiluHyvinvointi
Kokeilu on luotu 02.06.2017

Mäskin hyötykäyttö - pilottilaboratorio

Oluen valmistuksen sivuvirta mallasjäännös eli mäski soveltuu moneen, varsinkin ravinnoksi eri menetelmien avulla. https://www.facebook.com/spentgrainlab/ http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005310451.html

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Viljan tämän hetkisen tehottoman hyötykäytön ihmisravinnoksi ja korkeamman jalostusarvon tuotteiksi sen jälkeen kun se on jo saanut yhden elinkaaren. Annetaan syklien kiertää ja vähennetään jätettä ja parannetaan ruoantuotannon omavaraisuutta. Selvittää mahdolliset sudenkuopat sekä tuotekehittää valmiita mäskituotteita. Tutkia mallasjäännöksen potentiaalia syvemmin niin laboratoriossa kuin käytännössä myytävien tuotteiden avulla. Rakentaa pilottimuotoinen mäskilaboratorio.

Miten kokeilu toteutetaan?

Jalostamalla mäskiä ihmisravinnoksi erilaisin menetelmin ja keinoin. Jätemäärä vähenee ja jalostusarvo paranee kuitenkin ilman suurta kuormitusta ympäristölle. Mäskin soveltuvuutta erilaisten elintarvikkeiden ja hyödykkeiden raaka-aineena. Ominaisuudet, soveltuvuus, säilyvyys, rakenne, maku, hinta. Mäskiä kokeillaan erilaisten ruokien raaka-aineena. Tavoitteena vähentää jätettä ja synnyttää kiertotaloutta pienpanimoiden maltaiden käytön jatkoksi. 01.09.17-01.01.18 Tai 01.08.17-01.12.17

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Idealgrain Oy yhteistyössä koulutusorganisaatioiden ja panimoalan yritysten kanssa.

Mikä on kokeilun budjetti?

5000€ -Tutkimus- ja toteutuslaboratorion laitteisto ja hankinnat.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

18.08.2017

Mallasjätettä syntyy valtavia määriä alati kasvavalla panimoteollisuuden alalla. Mikä on sen potentiaali ruoantuotannossa ja perus kulutushyödykkeiden osalta?


Idealgrain Oy on syntynyt juurikin tämän ongelman ratkaisemiseen ja toteuttamiseen. Me tutkimme, konsultoimme, toteutamme ja koulutamme alan ihmisiä parempaan hyödyntämiseen kiertotalouden periaatteilla paikallisesti jokaisen panimon uniikki pelikenttä huomioon ottaen.


Pilottimme tarvitsee tukea ja mahdollisuuksia ponnistaa. Kartoitustyömme ja tutkimus kenttäkokeineen on hyvällä alulla. Nyt on aika käynnistää pilotti kunnolla.


(Spent Grain Lab) http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005310451.html



Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit