-
Kokeilun teemat
1012 katselukertaa
Kokeilu on luotu 02.06.2017Idealgrain Oy
Oluen valmistuksen sivuvirta mallasjäännös eli mäski soveltuu moneen, varsinkin ravinnoksi eri menetelmien avulla. https://www.facebook.com/spentgrainlab/ http://www.hs.fi/ruoka/art-2000005310451.html
Viljan tämän hetkisen tehottoman hyötykäytön ihmisravinnoksi ja korkeamman jalostusarvon tuotteiksi sen jälkeen kun se on jo saanut yhden elinkaaren. Annetaan syklien kiertää ja vähennetään jätettä ja parannetaan ruoantuotannon omavaraisuutta. Selvittää mahdolliset sudenkuopat sekä tuotekehittää valmiita mäskituotteita. Tutkia mallasjäännöksen potentiaalia syvemmin niin laboratoriossa kuin käytännössä myytävien tuotteiden avulla. Rakentaa pilottimuotoinen mäskilaboratorio.
Jalostamalla mäskiä ihmisravinnoksi erilaisin menetelmin ja keinoin. Jätemäärä vähenee ja jalostusarvo paranee kuitenkin ilman suurta kuormitusta ympäristölle. Mäskin soveltuvuutta erilaisten elintarvikkeiden ja hyödykkeiden raaka-aineena. Ominaisuudet, soveltuvuus, säilyvyys, rakenne, maku, hinta. Mäskiä kokeillaan erilaisten ruokien raaka-aineena. Tavoitteena vähentää jätettä ja synnyttää kiertotaloutta pienpanimoiden maltaiden käytön jatkoksi. 01.09.17-01.01.18 Tai 01.08.17-01.12.17
Idealgrain Oy yhteistyössä koulutusorganisaatioiden ja panimoalan yritysten kanssa.
5000€ -Tutkimus- ja toteutuslaboratorion laitteisto ja hankinnat.