Missä kuljet - kotihoidon asiantuntija? | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Digisotetaidot

1212 katselukertaa

Kokeilu on luotu 17.10.2018

Vanhustyön keskusliitto ry ja Tamora Oy

Missä kuljet - kotihoidon asiantuntija?

Väljästi asutun alueen vanhuksen hyvän elämän mahdollistaminen omassa rakkaassa kodissa. Mahdollistajana pieni paikallinen yritys, Applen avoimen maailman digikilistimet ja uusi tapa tehdä työtä ja nähdä hyvä elämä tavoitteena.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Vanhat ihmiset väljästi asutuilla alueilla eivät oikein voi asua kotonaan, kun he tarvitsevat kotihoidon palveluja. Isot organisaatiot eivät taivu tuottamaan. Paikalliset pienet yritykset voivat tuottaa palvelut, mutta ne tarvitsevat uudet digitaaliset palvelutuotannon mallit ja valtavasti lisää vuorovaikutusta. Jos pienet yritykset eivät pärjää. eivät kotihoidon vanhukset voi asua enää kodeissaan. Työpaikat häviävät ja vanhukset häviävät maalta. Miten pieni yritys ja väljästi asutun alueen vanhus voi menestyä ja elää onnellisena. Miten liiketoimintaa ja uutta työtä syntyy? Miten osaaminen kasvaa yhdessä käytettynä? Miten arjen olemassa digitalisaatiota voi käyttää radikaalisti hyödyksi?

Miten kokeilu toteutetaan?

Lyömme käteen pienen yrityksen kaikille työntekijöille iPadit. Ja kaikki AppStoren sovellukset. He näkevät reaaliaikaisesti missä kaikki menevät, asiakkaat näkevät heidät AamuTV:lähetyksissä ja he ovat aina läsnä. He työskentelevät virtuaalihuoneissa ja näkevät asiakkaan tilanteen. He ovat YHDESSÄ - asiakkaat ja henkilöstö. Koko työpäivän ajan. Kuusi viikkoa toimitaan täysin itseohjautuvasti digitaalisessa maailmassa. Tuodaan kaikki pienen yrityksen osaaminen, ketteryys ja paikallistuntemus, vanhuksen oma rakas ympäristö ja Applen kaikki kilistimet mahdollistamaan vanhan ihmisen hyvä elämä omassa kodissa. Kuusi viikkoa. Kilistimet käytössä. Kokeillaan ohjatusti mitä saadaan aikaan. Marras-joulukuu. Kuusi viikkoa ja mallinnus.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Vanhustyön keskusliitto ry yhden jäsenorganisaationsa kanssa Tamora Oy:n avustamana.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

14500€, josta 4500€ on Vanhustyön keskusliiton omaa työtä ja fasiliteettien hyödyntämistä.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Vanhustyön keskusliitolla on maan varmasti paras verkosto juuri niitä yrityksiä, joiden liiketoiminta pitää uudistaa. Kaikki viestinnän kanavat. Kaikki mahdollisuudet jakaa kokeilun tulokset käytäntöön onnellisen elämän varmistamiseksi. Pienillä yrityksillä on osaaminen mutta ei ole kehittämisresursseja eikä aikaa kokeiluihin. Tamoralla on kokeiluosaamista ja vanhustyön tuntemusta. Onhan meillä ihan mahtavat resurssit. Mutta ilman kokeilua ja iPadeja - ei me niitä saada käyttöön.