Mopotalli nuorille Ouluun | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

KulttuuriKuntaVapaa-aikaKyläLiikuntaMiehetMielenterveysNaisetNuoretKaupunkiKouluSyrjäytyneetKerhotoimintaHyväntekeväisyysElämänhallintaYhteisöYhteisöllisyysOsaaminenYksinäisyysVapaaehtoistoimintaHarrastuksetOppiminenKasvatusLiikenneLapset

653 katselukertaa

Kokeilu on luotu 14.11.2017

Jani Petäjäjärvi

Mopotalli nuorille Ouluun

Oulun seudulle mopotalli toimintaa nuorille, kohderyhmä 14-20 vuotiaat. Nuorille tulisi ajanviettopaikka mopo-teeman ympärille. Mopotalli mahdollistaisi harrastustoimintaa nuorille, ilman mopon omistamistakin. Vapaaehtoisia tällaiseen toimintaan tarvittaisiin. Mopotallilla samalla tulisi nuorten murheet ja ilot kuulluksi ja nuori kokisi olevan osa jotain.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kaupungissa nuorilla on hyvin vähän mahdollisuuksia harrastaa ilman rahallista panostusta. Lisäksi mopojen harrastamiseen olevat tilat ovat vähissä, tai kohtuuttoman kalliita vuokrata. Vanhemmilla ei välttämättä riitä resursseja nuoren harrastusta tukemaan niin rahallisesti, ajallisesti kuin osaamiseltaan. Mopotallissa kannustetaan ajoneuvojen huoltoon ja ylläpitoon liikennekelpoisina (ongelmana viritykset ja puutteellinen kunto). Nuoret saisivat myöskin tukea muista nuorista ja saisi tulla juttelemaan vapaaehtoisen/työntekijän kanssa mieltä askarruttavista asioista.

Miten kokeilu toteutetaan?

Mopotalli yhdistää nuoria yhteisen asian ympärille. Harrastustoiminta kehittää nuorten hyvinvointia ja kädentaitojen kehittämistä/ylläpitoa. Mopotalli tarvitsee tilat toimiakseen: autotalli/halli ja pienet sosiaalitilat. Heti, kun tilat ja rahoitus järjestyy

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Mahdollisesti palkattu työntekijä / vapaaehtoiset

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

50 000-150 000. Riippuen, hankitaanko vuokratilat vai ostetaanko tilat. Työntekijän palkkaus?

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Allekirjoittanut on opiskellut kone-ja metallialan perustutkinnon, lähihoitajan perustutkinnon (Päihde-ja mielenterveys) ja parhaillaan menossa Sosionomin (AMK) opinnot. Osaamista ja kiinnostusta ajoneuvoihin löytyy laidasta laitaan.