Opettajien mediataitojen täydennys | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

TekoälyKokeilutOsaaminenKasvatus

595 katselukertaa

Kokeilu on luotu 02.05.2018

Meri Seistola / Metka

Opettajien mediataitojen täydennys

Media on niin laaja kokonaisuus, että mediataitojakin tarvitaan moneen lähtöön. Metka on maamme vanhin ja monipuolisin käytännön mediakasvatuksen tuottaja. Haluamme jatkossakin tarjota kasvatuksen ammattilaisille juuri heitä hyödyttävää sisältöä. Jotta oppimateriaalien, tehtävien ja työpajasisältöjen löytäminen olisi jokaiselle kasvattajalle mahdollisimman näppärää, Metka ottaa uusilla kotisivuillaan avuksi tekoälyn. http://www.mediametka.fi

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Mediataidot, monilukutaidot, tvt, digiloikka ja moni muu iso kokonaisuus ovat tulleet opettajan työhön luokanopettajan tai aineenopettajan sisältöjen rinnalle. Metka kouluttaa opettajia näissä taidoissa ja tuottaa monipuolisesti opetusmateriaaleja. Mutta miten opettajat löytävät juuri heidän tarpeitansa vastaavat sisällöt? Miten tekoäly tukee elinikäistä oppimista, ammatillista kehittymistä, muuttuvan maailman vaatimusten mukaisten kompetenssien kehittymistä ja alueellista yhdenvertaisuutta.

Miten kokeilu toteutetaan?

Käyttämällä tekoälyä sisältöjen löytämiseen, mediakasvatuksesta kiinnostuneet ammattilaiset pääsevät parhaiten itselleen soveltuvien materiaalien äärelle. Tekoäly huomioi käyttäjän tarpeet, osaamisen ja menetelmät ja räätälöi kokonaisuudet valmiiksi sen mukaan. Näin materiaalien ei tarvitse rajoittua tietyn ikäryhmän tai kouluaineen alle, vaan ne hyödyttävät mahdollisimman monipuolisesti erilaisia käyttäjäryhmiä. Tekoälyä käyttäen Metka tukee mediakasvatuksesta kiinnostuneiden ammatillista kehittymistä maantieteellisesti tasapuolisesti, ja siten että mediataitojen kehitys etenee omaan tahtiin ja kunkin omista lähtökohdista. Työskentelemme tiiviisti yhteistyössä tekoälyn ammattilaisen kanssa ja räätälöimme mediakasvatuksen sisällöt uudenlaisiksi kokonaisuuksiksi. Syksy 2018-kevät 2019.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä tekoälyn ammattilaisen kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5 000

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Runsaasti mediakasvatuksen sisältöä, budjettia verkkosivuston ja digipalvelujen kehittämiseen ja lupaava yhteistyö HeadAI:n kanssa.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

02.05.2018

Metka haluaa laittaa tekoälyn töihin ja koota mediakasvatusta ja monilukutaitoa tukevat materiaalit helposti käytettäväksi, ammatillista osaamista ja elinikäistä oppimista tukevaksi kokonaisuudeksi.


Metka on käynyt neuvotteluja toteutuksen teknisistä edellytyksistä alustavasti HeadAI:n kanssa, mutta tekoälyn täysimittainen hyödyntäminen vaatii oman budjettinsa. Metka haluaa tarjota suomalaisille opettajille, kirjastoammattilaisille ja nuorisotyöntekijöille parhaan mahdollisen tuen ja etsii nyt rahoitusta tämän kunnianhimoisen hankkeen toteuttamiseksi.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit