Oppien areenalla | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Kokeilun teemat

AmmattikorkeakouluKuntaNuoretTeknologiaVarhaiskasvatusYliopistoKouluKokeilutAikuiskoulutusYhteisöOsallisuusYhteisöllisyysOsaaminenOppiminenKasvatusHyvinvointi

508 katselukertaa

Kokeilu on luotu 15.11.2017

Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen aluehallintovirastot: Veijo Kosola, Jyri Ulvinen, Jukka Erkkilä, Sirpa Kova ja Kari Lehtola

Oppien areenalla

Haluamme kehittää Opetus- ja kulttuuritoimessa Oppien areenalla -foorumin (digifoorumin + face to face -foorumin). Sellaisen oppien areenan, joka on paikallinen ja valtakunnallinen ja tekee näkyväksi toimintaamme yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Alkuun haluamme kehittää portaalin erityisesti opetus- ja kasvatusalalle, alan koulutuksiin ja tapahtumiin. Haastamme tällä idealla kaikki aluehallintovirastot matkaan mukaan. Tavoitteena on, että sivustolta löytyy matkamme aikana "kokeilukulttuurin ja Suomi 100 -hengessä" tyyliin 100 oppia ja kohtaamista koulutuksista ja tapahtumista: oppeja ajatuksina, oppeja kuvina, oppeja videolla, asiakaskohtaamisia, ideointia, vinkkauksia ja tapahtumien suunnittelua verkostoissa. Haluamme foorumista monipuolisen, vuorovaikutteisen yhteisen areenan eri alueiden toimijoiden kanssa. Organisaatiomme kokeiluviikon aikana testasimme ajatusta näin http://51.fi/oppienareenalla. Haluamme kehittää toimintaamme ja hyödyntää digiajan mahdollisuuksia parempaan ja syvällisempään vuoropuheluun asiakkaidemme kanssa. Haluamme olla houkutteleva yhteistyökumppani, kuulua, näkyä ja rakentaa tulevaa yhdessä. Haluamme omalla esimerkillämme nostaa profiiliamme entisestään. Haluamme oppia tuntemaan yhä paremmin asiakkaidemme tarpeet ja toiveet ja jalostaa toimintaamme asiakaslähtöisesti, kumppanuuksien kautta tulevaisuuden sivistyskunnan päätöksenteon tueksi. Haluamme tiivistää yhteistyötämme eri toimijoiden kanssa. Haluamme kehittää osaamistamme ja pysyä ajan hengessä mukana. Osaaminen ratkaisee menestyksen nyt ja tulevaisuudessa! Haluamme oppia kehittämään toimintaamme yhdessä kumppaneidemme kanssa, hyvällä otteella, ihan pientenkin arjen tekojen avulla. Haluamme olla tulevaisuuden osaajia ja tekijöitä sekä toimia yhdessä.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Haluamme tällä kokeilulla ratkaista sen, että olemme paikallisesti ja valtakunnallisesti tiiviissä yhteistyössä ja vuoropuhelussa asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ratkaisemme tällä myös sen, että olemme houkutteleva yhteistyökumppani nyt ja tulevaisuudessa, näymme, kuulumme ja rakennamme tulevaa yhdessä – ajan hengessä, pari askelta edellä. Haaste on myös se, ettei meillä ole tällä hetkellä ketteriä, yhteisöllisiä ja osallistavia digityökaluja vuoropuheluun ja yhteisölliseen sisältöjen tuottamiseen asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Face to Face -foorumin kehittämiseen on myös tarvetta. Haluamme oppia tuntemaan yhä paremmin asiakkaidemme tarpeet ja toiveet ja jalostaa toimintaamme asiakaslähtöisesti, kumppanuuksien kautta. Haluamme tiivistää yhteistyötämme eri toimijoiden kanssa. Haluamme kehittää osaamistamme ja pysyä ajan hengessä mukana. Haluamme oppia kehittämään toimintaamme yhdessä, hyvällä otteella, ihan pientenkin arjen tekojen avulla. Haluamme olla tulevaisuuden osaajia ja tekijöitä.

Miten kokeilu toteutetaan?

Meillä on kirkas suunnitelma digifoorumin ja face to face -foorumin toimintaan. Meillä on myös olemassa yhteisöllinen, vuorovaikutteinen digiportaali. Jokaisen ääni kuuluu, näkyy ja vie asioita eteenpäin, konkreettisin askelin! Olemme saaneet jo hyvää palautetta organisaatiomme kokeiluviikon testauksesta suoraan asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Olemme myös saaneet toiveita, että kehitämme toimintaamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Käytännön testausta on jo tehty digifoorumin osalta, Oppien areenalla -portaalissa http://51.fi/oppienareenalla. Tälle digifoorumille on huutava tarve. Askel askeleelta eteenpäin. Hienoa olisi, jos saisimme ideaamme kuosiin ensi vuoden 2018 aikana.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Me itse yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Ei ole vielä mietitty.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Innostus, intohimo ja sinnikkyys erityisesti :)