Osuuskunta hyväntekeväisyyttä tekemään | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Kokeilun teemat

HyväntekeväisyysYhteisöToimintamalliYhteistyöYhteisöllisyysVapaaehtoistoiminta

637 katselukertaa

Kokeilu on luotu 15.11.2017

Jaana Mikkonen

Osuuskunta hyväntekeväisyyttä tekemään

Perustan osuuskunnan, jonka kautta voidaan tehdä erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja ketterästi. Projektit toteutetaan mahdollisimman pitkälle verkossa ja niiden toteuttamiseen vapaaehtoisena on helppoa osallistua. Osuuskunnan ajatus on luoda uusia hyväntekemisen malleja, jossa rahoitus ja sen käyttäminen on läpinäkyvää. Läpinäkyvyys luo luottamusta tekemiseen ja avaa syvemmin hyväntekemisen rakenteita.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Yhdistyksen toiminta voi olla rakenteensa vuoksi hidasta ja se voi rajata kohteita ja myös tekijöitä hyväntekemisen ulkopuolelle. Uusia tekemisen malleja, joita voidaan edelleen kehittää.

Miten kokeilu toteutetaan?

Osuuskunta voi reagoida ketterästi erilaisiin akuutteihin tilanteisiin, joissa apua tarvitaan. Kun huoli nousee, ryhmällä ihmisiä on korkea tarve auttaa. Projektin avulla voidaan yhdistää avun tarjoajat ja saajat nopeasti ja ketterästi. Perustetaan Osuuskunta ja aletaan tekemään ensimmäistä projektia. Loppuvuosi ja vuoden vaihde

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Jaana Mikkonen ja vapaaehtoistyöntekijät

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Hyvät verkostot

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

15.11.2017

Osuuskunta sekä työllistää, että tarjoaa mahdollisuuksia merkityksellisen vapaaehtoistyön tekemiseen.


Tehtävät voivat olla täysin verkossa toteutettavia, jolloin ne eivät ole paikkaan sidottuja. Jokaisella on mahdollisuus käyttää vahvuuksiaan ja myös oppia uutta projekteihin osallistuessaan.


Hyväntekeväisyyttä tekevä osuuskunta on uusi hyväntekemisen malli, jota halutaan kehittää tehdessä ja olla avoimia uusille ratkaisuille. Valmista mallia ei ole olemassa.


Ketterät ratkaisut ovat eduksi akuuteissa tilanteissa. Luovia ja rohkeita ratkaisuja tarvitaan.


Avoimuus on tärkeä arvo osuuskunnassa. Siksi myös rahan käyttöä halutaan avata ja luoda luottamusta siihen, että varat käytetään harkiten ja tarpeeseen.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit