Paras Aika -pöytäpuheet | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Vapaaehtoistoiminta

548 katselukertaa

Kokeilu on luotu 14.11.2017

Teijo Pöyhönen

Paras Aika -pöytäpuheet

Pyöreän pöydän kohtaamispaikkoja, jotka kokoontuvat vapaaehtoisten vetäjien johdolla luomaan yhteenkuuluvuutta ja uusia kohtaamisia. Pyöreään pöytään kokoonnutaan ensisijaisesti videoyhteydellä ja ryhmä voi osittain tai kokonaan päättää välillä tavata myös fyysisesti. Videoyhteydellä toimiessa kahvit pitää keittää itse. Näin toimivat, avoimet ryhmät tarjoavat osallisuutta ja aktiivista seuraelämää kaikille kiinnostuneille paikasta riippumatta. Maantieteellisesti toisiaan lähellä olevat ryhmän jäsenet pystyvät kokoontumaan välillä myös fyysisesti yhteen ja edelleen osa voi tulla videoteitse mukaan.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Puolittaa yksinäisyyden kokemuksen koko kansan parissa huomioiden maahan- ja maastamuuttajat ja ikäpolvien väliset yhteydet. Kaikki yksin olevat eivät koe itseään yksinäisiksi kun taas jotkut eivät tee tai osaa tehdä siitä numeroa, vaikka kaipaisivat samanhenkisten (videokuvalla reaaliaikaista) seuraa. Paras Aika pöytäpuheet -kokeilu antaa matalan kynnyksen mahdollisuuden käydä tutustumassa erilaisissa porukoissa ja tehdä itse valinnan sitoutuuko vai vaihtaako seuruetta ja etsii sopivampaa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Vuoden ajan 1-2 kertaa viikossa kokoontunut esimerkkiryhmä, johon kuulun, on vapaaehtoistyöntekijän johdolla pitänyt toisiinsa yhteyttä uudella sähköisellä videokokoontumis -alustalla. Kyseinen palvelu ei ole ns. ilmaisversio, vaan yrityksille tarkoitetun videokokouksen riisuttu versio, joka on edullinen ja äärimmäisen yksinkertainen käyttää mobiililaitteella tai työpöytäyhteydellä. Tämän vuoksi väline jää taustalle ja vuorovaikutteiset tapaamiset ovat mahdollisia kaiken ikäisten ja kaiken taitoisten kansalaisten keskinäisille kohtaamisille.