PK-sektorin yhteismarkkinointi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

1213 katselukertaa

Kokeilu on luotu 03.05.2017

Formlek Oy

PK-sektorin yhteismarkkinointi

Luodaan ekosysteemi, jolla muodostetaan markkinointilähtöisestä yhteistyötä. Tuodaan nykyaikaan se, jota kaupiaat tekivät jo 1900-luvun alussa

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Yhteismarkkinointi on paras lähtökohta yhteistyölle. Kun se toimii, voidaan toimintaa laajentaa mm. yhteishankintaan. Haen ratkaisua virtuaaliseen yhteistyöhön, joka on paljon enemmän kuin verkostoituminen.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

03.05.2017

K-Kauppiaat ja Kesko on tunnetuin yhteismarkkinointi ja myös hankinta brändi. Se on luonut yrittäjille / kauppiaille erittäin hyvän alustan yrittää. Osuuskaupat ovat toisenlainen valinta yhteistyöstä. Kolmas vanha ja toimiva tapa on esim. paikalliseen sähkön hankintaan perustettu osakepohjainentoiminta. Esim. Hämeen Sähkö. Osakkeen omistajat saivat hyvän tuoton, kun myivät sen. Mutta täytti aikanaan tavoitteet. Franchising on neljäs yhteistyötapa.

Yhteismarkkinointilähtöisiä menestyviä yrityksiä on mm: K-Kaupat ja Kesko, Viking Line, Raisio, Valio, Kotipizza, ....


Haen näiden kevyttä muotoa alkumuotoa, virtuaalisia ryhmiä. Lähtökohtana, että poimitaan parhaat edut perinteisistä onnistuneista toimintamalleista. 


On olemassa kokonainen markkinaformaatti , jolla saataisiin PK-sektorille sen tarvitsema markkina-arvo. Puuttuu vain näkemys kuinka siitä itse ja kaikki muut hyötyisivät. Kun yhteismarkkinointi toimii, se mahdollistaa valtavat voimavarat, joita voidaan käyttää yhteistyöhön ja myös kansainvälistymiseen.


MainosAvain-formaatti sisältää jo virtuaalisryhmien ja tiimien muodostamisen.

Sisältömarkkinointiin (inbound) Poimintavirran, joka on suomalainen vastike markkinoinnin osalta mm. LinkedIn:lle ja Facebookille.

Herätemarkkinointiin (outbound) "automaattisen segmentoinnin", jos segmentointi tapahtuu hakusanojen valinnalla.

Etäesityksen, jota on kutsuttu "SuperChatiksi".

Tavaramerkkien hyödyntämisen humaanisessa hakukoneoptimoinnissa.

Virtuaalisten ja dynaamisten (vidyLinkkien) hyödyntämiseen linkityksessä, jossa on merkittäviä etuja verrattuna nykyiseen staattiseen linkitykseen

Linkki: mainosvain.fi


Esim.

Mainonta kannattaa. Muuten ei suuretkaan yritykset mainosta. Yksittäiselle PK-yrittäjälle mainonta on aina riski. Onnistunut mainonta perustuu näkyvyyteen ja toistoon. Tähän yksittäisellä yrittäjällä on harvoin mahdollisuus. Ratkaisu onkin helppo, yhteismarkkinoinnilla saavutetaan suuryritysten näkyvyys ja markkinointiedut.


Mainonta kohdistuu ja 'auttaa' aina koko toimialuetta. Tilaston mukaan Audin yhden automallin merkkiuskollisuus oli 70 %. Jos Volvon mainos herättää autokuumeen 'audilaisessa' niin, hän ostaa todennäköisesti silti Audin.

Yhteismarkkinoinnin ja yrityskohtaisen markkinoinnin onnistuneella yhdistämisellä saavutetaan paras hinta/laatu -suhde.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit