Polkupyöräpesula | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

508 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.08.2017

Hanna Virtanen

Polkupyöräpesula

Automaattipesulan kehittäminen polkupyöriä varten

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Pyörällä kuljetaan koko ajan enemmän, mutta monikaan pyöräilijä ei ole kiinnostunut pyörän kunnossapidosta. Pyörähuolto on kallista ja usein pyörälle riittäisi pelkkä kunnon pesu, mutta siihen ei ole aikaa. Autoille on jo kauan ollut olemassa pesuloita - miksei siis polkupyörillekin voisi olla? Kokeilun tavoite on saada idea julkisuuteen ja polkupyöräpesulasta totta, jotta pyöräily olisi entistä houkuttelevampi vaihtoehto liikkua paikasta toiseen.

Miten kokeilu toteutetaan?

Polkupyöräpesula on automaattinen polkupyörän pesukone, jonka käyttö on edullisempaa kuin pyörähuoltoliikkeiden tarjoamat palvelut. Idealle tehdään taustaselvitys: eikö vastaavaa todellakaan ole olemassa missään päin maailmaa? Idealle etsitään myös potentiaalisia toteutusmalleja: missä pesuloita pitäisi olla, mitä tekniikkaa tarvitaan jne. 2017-2018

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kokeilun toteuttaa Hanna Virtanen, kulttuurituottaja (AMK) ja tarvittaessa työryhmä.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000 euroa

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Kokeilun toteuttajalla on aiempaa osaamista taustaselvitysten laatimisesta (esim. tapahtumien ympäristöjärjestelmien tarpeen kartoittaminen) ja kokemusta ideoiden konkretisoinnista (#kivakaupunki-fillarihanke yhdessä Liekki ry:n ja Lahden seurakuntayhtymän kanssa)