Puhelupalvelu | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

IkäihmisetMielenterveys

585 katselukertaa

Kokeilu on luotu 19.10.2017

Joonas Lehtinen

Puhelupalvelu

Keskustelupuhelin vanhuksille

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Ikäihmisten keskustelupuhelin antaa voimaa yksinäisyyteen ja tarjoaa arvokkaan kohtaamisen. Työ on pääpiirteittäin ennaltaehkäisevää ja vähentää esimerkiksi valtakunnallisen kriisipuhelimen kuormitusta Kokeilusta halutaan oppia ja elää vanhusten sielunelämää. Oppia ymmärtämään kohtaamisen tarvetta ja vastaamaan siihen niin yksilö- kuin kollektiivisellatasolla. Oppia olemaan se henkilö jolle jakaa silloin, kun muu henkilökunta on kiireinen.

Miten kokeilu toteutetaan?

Puhelun tarkoituksena on pääosin toimia kuuntelevana ja antavana keskustelukumppanina. Voimaannuttava kohtaaminen antaa lisäpuhtia päivään joka osaltaan ennalta ehkäisee/lievittää masennusta sekä niiden tuomia fyysisiä haittoja. Käytännössä tämä testataan siten, että annetaan numero vanhainkoteihin ja hoitolaitoksiin. Numeroon soitetaan anonyymisti. Puheluiden määrä kertoo palvelun kannattavuuden. Joustava. Yhden vuoden kokeilujakso on hyvä

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Yhteistyötä voisi tehdä esimerkiksi paikallisen Mielenterveysseuran kanssa. Myös mahdollisuus oman yhdistyksen perustamiseen.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun budjetti vuodeksi olisi varmaankin 30 000 - 50 000e riippuen yhteistyökumppaneista sekä hankinnoista. Suurin menoerä olisi henkilöstömenot.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Tällähetkellä henkilökohtaiset tietotaidot. Tilat ja tarvikkeet ovat potentiaalisesti saatavilla mielenterveysseuralta.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

19.10.2017

Ikäihmisten keskustelupuhelin toimisi matalankynnyksen keskusteluapuna. Tähän kasvavaan ongelmaan olen törmännyt esimerkiksi kriisipuhelimessa. Pieni kymmenen minuutin keskustelu tarjoaisi monelle ihmiselle henkireiän elämään. Oikealla koordinoinnilla on mahdollista kerätä työhön myös vapaaehtoisia mukaan. Mielenterveysseuralta on mahdollista saada hyvää ja asiantuntevaa koulutusta kohtaamisiin. Kulut ja toiminnan ohjaus ei ole ilmaista puuhaa joten se vaatiisi rahoitusta. Palvelua voisi jatkojalostaa myös nuorisolle. Työ on ennaltaehkäisevää ja siten itsensä takaisin maksavaa.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit