Ratkaisu nopeuttaa oppimista ja ammattitaidon saamista, kun sisäinen oppimisen tarve luodaan digiohjelmalla terveydenhoitoalan opiskelijoille ynnä muille. | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

401 katselukertaa

Kokeilu on luotu 11.10.2018

MainosKorpela Seppo Korpela

Ratkaisu nopeuttaa oppimista ja ammattitaidon saamista, kun sisäinen oppimisen tarve luodaan digiohjelmalla terveydenhoitoalan opiskelijoille ynnä muille.

Ulkomailla on ollut jo käytössä. Nyt laajennetaan etäopiksi, sähköiseksi muodoksi. Ihmisten haluama oppimistapa ja ongelmien poistamistapa. Työviihtyvyys lisää halua saada osaamista, tuottavuuta ja onnistumisia.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Opetusta ei mielestäni kannattaisi lisätä, sillä opetuksen tarjoajia on jo tarpeeksi. Ja lisää koulutusta on tulossa. Opetuksen lisääminen ei enää tuo parannusta eikä apua. Oppimisen halua, oppimisen aika ja oppisen tarve puuttuvat monelta. Nyt halutaankin moottoria, miksi tätä oppia tarvitset, millaiseksi elämäsi muuttuu, kun ammattitaitosi, osaamisesi ja onnistumisesi lisääntyisivät. Olen luonut 4 vuotta digiohjelman ja tekoälyn RAKENTEITA ohjaamaan, parantamaan ja auttamaan opetusta. Digiohjelma/ tekoäly ohjaa tekemään palveluun arvoa, jolloin työ maksaa itse itsensä. Edistymistä pitää seurata ja saada tietoja, miten uudet elämisen tavat ymmärretään ja otetaan käyttöön. Korjaavat toimenpiteet pitää tietää aika pian... viikottain. Usein uudistustyön tulokset kerrotaan vasta 360 päivän jälkeen. Epäonnistumisen alku johtuu hitaudesta. Olen kerännyt epäonnistuneiden uudistusten syyt.

Miten kokeilu toteutetaan?

Oppimistulokset ja muutokseen siirtyminen onnistuivat. 1990-luvun opetusympäristö on vanhaa. Lähteminen seinien sisään opettamaan ja oppimaan on vaikea toteuttaa: ei ole aikaa 250 000 ? kohteessa Suomessa. Uusia uudistustapoja täytyy kehittää. Kirjoitan usein kansainvälisissä lehtien kommenteissa: The problems of the work can be solved trough artificial intelligence / digital program means. The aim is to elevate the level of the services, so that the quality expectations of Finns will be fulfilled. Everyone will win, when both work and services are made more valuable. Also the state wins. Students, employees and companies will be more excited about renewal of working methods, when the quality of service will improve, the value of service will grow into the work, the value and successes of the employee will rise, and so forth. When new things are communicated in the state, we need a certificate for the improved quality of writing. A better method of working will better present to people the writing, speech, the words and stories. ( The certificate will improve the work with 45 requirements). The goals will be reached, when problems of the work will be solved: A. We do not discuss politics B. We do not discuss salaries C. We do not discuss negatively about people Tiedän ongelmat, miten saavuttaa laaja levikki. Tiedän ongelmat, miten saada ihmiset mukaan. Viestien pitää kertoa apu, arvokas oppimisen sisältö. Apu ja arvokkaampi työtapa huomataan. Mitä alkaa tapahtua…? Mitä tämän jälkeen? Suomi tai jokin muu valtio antaa kehityspanoksia. Kehitysasia on kustannuksiltaan hyvin halpa ratkaisu ammattitaidon lisäämiseen. Valmiit työtavat olen kirjoittanut ja kuvittanut. Pelkkä teksti 2240 metriä ei innosta lukemaan. Teksti vaatii kuvia 5 cm:n alle. Minulla on suuri kuvapankki muutokseen, 200 -300 kuvaa. Kaikkia kuvia ei voi soveltaa tähän opetukseen. Vuoden 2019 alusta kevät 2019. Tavoitekeskusteluja tarvitaan.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Tavoitteeni on vain ohjata ja saada muille voimia viedä hanketta eteenpäin. Tällä hetkellä useat tahat ovat olleet kiinnostuneita. Lopullista päätöstä ei tähän päivään mennessä ole sovittu. Lähestyn kumppaneita hyöty edellä – tavoite ratkaista ongelmia ja lisätä palvelulle suurta arvoa. Kehitän parhaillaan oppia: Oppiminen ei lisää oppia vaan oppiminen tuo rahaa tai oppiminen maksaa itse itsensä, kun työtavat muuttuvat arvokkaiksi. Suuri apu kiinnostaa. Suuri arvon lisäys itselle ja ammattitaidolle luovat myönteisen nosteen ihmisissä.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun budjetti on 4876 euroa (erillinen laskelma) Matkat 489 e, vieraat alihankintakulut 2078 e, 3281 e muut 714 e, palkkiot 1595 e.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Olen toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta. Kehitystyötä olen tehnyt 4 vuotta opetuksen tehon parantamiseksi. Sivuja yhteensä 900. Näistä pieni osa jatkojalostetaan valmiiksi opiksi oppilaille. Ensiksi Suomesta etsin rahoitusta. Kiinasta on tullut lievää palautetta. Minulla on nettisivuillani 83 000 hyvin uskollista seuraajaa. Seuraajat ovat saaneet minulta pientä apua. Tekoälyn suunnittelun vuoksi en ehdi aina kirjoittaa julkista asiaa seuraajilleni - www.thrillingfilmfinland.com Niklas-Salminen tiesi kenkäteollisuuden asiat, mutta hän ei alkanutkaan opettamaan ja luennoimaan tietoa. Hän vain ohjasi innostamista, loi tarpeet oppia, parantaa ja luoda onnistumisia. Suuret hankkeet toivat eteen myös ongelmia. Ongelmat Niklas-Salminen opetti ratkaisemaan. Yksi parhaista kehityshankkeista oli perustaa tutkimuslaitos . Tarpeen luonti seminaarin alussa kesti 3-4 minuuttia. Miksi tarvitsemme tutkimuslaitoksen? Mitä hyötyjä saamme, kun tutkimuslaitos opettaa parantamaan työtapojamme? Opettaa parantamaan palvelua? Opettaa ja ohjaa parempaan laadun tekemiseen? Mitä vaikeuksia tulee, jos emme onnistu luomaan työpaikkoja… jne? Hyvät uudistukset saivat valtiolta aina rahaa. Opetusta oli 1990-luvulla Kiinassa, Intiassa, Etiopiassa ynnä muissa valtioissa. Olin uudistajan/konsultin Niklas-Salmisen opissa, miten ihmiset saadaan mukaan kehitystyöhön. Koulutin, parantelin ja kehitin innostamistapoja Pirkanmaan alueella yrityksissä. Parannut tulee, kun sosiaalinen media on käytössä. Ennen oli vain käynnit yrityksissä ja siellä henkilökunnan saaminen mukaan oppimiseen ja kehittämistyöhön. Suuri este kaikkialla on muutoksien, parannusten ja uusien työtapojen vastustaminen. Uudistuksiani ei vastustettu, koska käytin Niklas-Salmisen menetelmää.

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Oppimistulokset ja muutokseen siirtyminen onnistuivat. 1990-luvun opetusympäristö on vanhaa. Lähteminen seinien sisään opettamaan ja oppimaan on vaikea toteuttaa: ei ole aikaa 250 000 ? kohteessa. Uusia uudistustapoja täytyy kehittää. Kirjoitan usein kansainvälisissä kommenteissa: The problems of the work can be solved trough artificial intelligence / digital program means. The aim is to elevate the level of the services, so that the quality expectations of Finns will be fulfilled. Everyone will win, when both work and services are made more valuable. Also the state wins. Students, employees and companies will be more excited about renewal of working methods, when the quality of service will improve, the value of service will grow into the work, the value and successes of the employee will rise, and so forth. When new things are communicated in the state, we need a certificate for the improved quality of writing. A better method of working will better present to people the writing, speech, the words and stories. ( The certificate will improve the work with 45 requirements). The goals will be reached, when problems of the work will be solved: A. We do not discuss politics B. We do not discuss salaries C. We do not discuss negatively about people

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Työntekijät saatiin innostumaan uusiin työtapoihin, mutta ehtona oli, että ohjaaja, työntekijöiden valitsemat henkilöt saadaan mukaan. Nykyisin Suomi on täynnä pieniäkin yrityksiä. Ei ole voimavaroja esimerkiksi 180 000 pienen yrityksen kanssa olemiseen. Nyt täytyy toimia ohjaajana netissä, ohjaja henkilöitä itse toimimaan. Pitää olla innostuksen luoja ja antaa tuloksia aika pian.

Miten aiot viedä kokeilua tai sen tuloksia eteenpäin?

Etäopetuksesta, sähköisestä opetuksesta ei ole paljoa tuloksia. Olen kehittänyt uusia työtapojen muutoksia. Muutokset on oltava helppoja, jotta saadaan ihmiset mukaan. Viestintää, puhetta paljon, jotta uudistus ei tunnu kaukaiselta ja oudolta. Olen ajatellut, miten uudet tavat saadaan etäopetuksesksi, sähköiseen muotoon. 83 000 seuraajaa nettisivuillani on vähän.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

13.10.2018Opetus vaatii jatkuvasti kiinnostavia houkutuksia saada sisäinen oppimishalu

käyttämään aikaa "meidän ajankäyttöömme". Alhaalla tila loppui???
Monia asioita pitää jo markkinoida vuosia etukäteen. Ei vasta maanantaiaamuna.Mikä voisi olla sinun 3. tavoite elämässä?

Hupsista, ohjelma kääntää kuvat vinoon. Tavoite on saada ihmiset ajattelemaan, että

työtä voisi tehdä toisellakin tavalla.
Opiskelijat keskeustelivat, opiskelun edessä on aina haittoja. Kun elämänlaatu saadaan vapaaksi esteistä, oppiminen paranee. Ongelmia pystytään vähentämään

8 kohtaa ongelmien ratkaisuun.Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit