Riistaa ruokapöytään | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Kiertotalous

525 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.08.2017

Simo Kaksonen / Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Riistaa ruokapöytään

Miksi riistaa ei hyödynnetä laajemmin? Sen mausta pidetään. Se on monelle yleellisyystuote. Silti sen saatavuus kaikkinensa on huonoa. Tähän kokeilullamme purudumme.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Miten riistaa saadaa hyödynnettyä suurtalouskeittiöissä paremmin Riistan helppo hyödyntäminen suurtalouskeittiöissä

Miten kokeilu toteutetaan?

Metsästysseurat pystyvät jo nyt toimittamaan lihaa julkisiin keittiöihin. He ovat halunneet tarjota näitä kokonaisia ruhoja syötäväksi. Aika herkullista. Aiomme kokeilla uutta mallia siitä, miten kolarihirveä voitaisiin hyödyntää paremmin julkisissa keittiöissä. Metsästysseurat pystyvät jo nyt toimittamaan lihaa julkisiin keittiöihin. He ovat halunneet tarjota näitä kokonaisia ruhoja syötäväksi. Aika herkullista. Aiomme kokeilla uutta mallia siitä, miten kolarihirveä voitaisiin hyödyntää paremmin julkisissa keittiöissä. Tuotteistamme mallin helposti kokeiluun otettavaksi ympäri Suomen, kokeilun niin salliessa ja sen onnistuessa. Loppuvuosi 2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

1800 €

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Ruokapalveluiden työntekijöillä on vankka kokemus alalta. Metsästysseurojen kanssa yhteistyössä pystytään kokeilemaan miten kolarihirveä pystyään hyödyntämään paremmin. Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n keittiössä on jo valmistettu mm. rosvopaistia majavasta.