Ruokahävikin saaminen kiertoon | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

495 katselukertaa

Kokeilu on luotu 18.08.2017

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Ruokahävikin saaminen kiertoon

Kaupoista ja tukuista menee valtavat määrät täysin syömäkelpoista ruokaa jätteeksi erilaisista syistä. Samaan aikaan monilla ei ole varaa ruokaan. Biojätteeksi menevä ruoka on luonnonvarojen ja ihmisten vaivannäön haaskausta pahimmillaan ja sen kuljettaminen aiheuttaa päästöjä.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Sen, että kaupoissa ja tukuissa syntyvä ruokahävikki ja niitä suostuvat ostajat eivät kohtaa. Selvittää hävikkiruoan kysyntää ja logistiikan toimintaa sekä millaisia määräyksi ä siihen liittyy. Lopputavoitteena on saada mahdollisimman paljon hävikkiä kiertoon.

Miten kokeilu toteutetaan?

Siirrämme hävikkiruoan myytäväksi verkkokauppaamme, jolloin on mahdollista levittää hävikkiä laajemmalle, joko postin välityksellä tai Kierrätyskeskuksen myymäläverkoston kautta ilman että tarvitsee perustaa useita hävikkikauppoja tai uusia leipäjonoja. Testaamme ideaa perustamalla hävikkiruokakategorian Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan. Kokeilemme myös kuinka hävikin saa kaupoista ja tukuista tehokkaasti siirrettyä fyysiseen verkkokauppaan ja millaiseksi sen myymiset kustannukset muodostuvat 1.3.2018 - 1.9.2018

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja WeFood yhteistyössä.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000€