Sähköautot tutuksi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

LiikenneHiilijalanjälki

422 katselukertaa

Kokeilu on luotu 06.03.2019

Betre Oy / Piia Suvio

Sähköautot tutuksi

Palvelu, jolla sähköauton kokeileminen tehdään helpommaksi ja viedään lähemmäksi kuluttajaa, ilman painostavaa autokauppiasta

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Liikenteen päästöt ovat niin ilmastonmuutoksen kuin kaupunki-ilmankin kannalta sietämätön ongelma. Ihmiset eivät ole valmiita luopumaan autoistaan, ja sähköautoon siirtyminen saattaa tuntua hankalalta vaihtoehdolta. Missä ja miten lataan? Onko se vaikeaa? Entä jos akku loppuu kesken kaiken? Mitä muuta minun pitää tietää? Pystytäänkö tällaisen kokeilun avulla muuttamaan ihmisten asenteita sähköautoja kohtaan ja helpottamaan siirtymää?

Miten kokeilu toteutetaan?

Perustamme sähköauton testauspalvelun, jossa autoilija voi ilman mitään sitoumuksia kokeilla sähköauton käyttöä pari päivää. Hänen ei tarvitse tällöin itse toimia autokaupan kanssa, joten ostopaineita ei ole. Neuvojamme kertoo sähköauton käytöstä ja opastaa alkuun. Hoidamme myös vakuutuksen. Testauspalvelun avulla autoilija voi ilman sitoumuksia kokeilla sähköauton käyttöä. Neuvoja kertoo sähköauton käytöstä ja opastaa alkuun. Hoidamme myös vakuutuksen. Testin jälkeen tehdään kartoitus oliko testauksella positiivinen vaikutus ja kuinka todennäköisesti henkilön seuraava auto on sähköauto. Toukokuu 2019

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Betren tiimi Piia Suvion johdolla

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000 eurolla saadaan aikaan sähköauton testauspalvelun käytännön kokeilu - markkinoinnin suunnittelu ja toteutus, viestintämateriaalien laadinta, neuvojan palkkiot, vakuutukset sekä sosiaalisen median markkinointikulut. Lisäksi toteutetaan asiakaskysely palautteen saamiseksi ja vaikuttavuuden arvioimiseksi.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Sähköautojen tuntemusta, markkinointi- ja viestintäosaamista ja vaikuttavuusarviointikokemusta. Lisäksi yhteistyötä tehdään erään autokaupan kanssa, jonka kanssa asiakas ei kuitenkaan joudu itse asioimaan.