Saunavahti | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

AikuisetIkäihmisetSauna

769 katselukertaa

Kokeilu on luotu 23.08.2018

Jani Koivistoinen

Saunavahti

Tuotteen tarkoitus on valvoa saunan lämpötilaa ja päälläolojaksoa sekä tarvittaessa ilmoittaa esim. tekstiviestillä asetellusta lämpötilasta tai käyttöjaksosta edelleen ennakkoon aseteltuun numeroon tai sähköposti osoitteeseen.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tarkoitus olisi estää tuotteella palotilanne, josta palovaroitin viimekädessä (toivottavasti) ilmoittaa sekä huoneiston asukkaita, että myös mahdollisesti muita kiinteistössä asuvia henkilöitä. Kuitenkin palotilanteessa tarvitaan aina ulkopuolista apua (palo-ja pelastushenkilökunta) ja tällä tuotteella voitaisiin saada ensisammutukseen tai jopa palon estämiseen ratkaisevia minuutteja käytettäväksi. Myös palontorjunnasta aiheutuvaa vesivahinkojen korjaus-/kuivatus-/ korjaustöitä saataisiin tuotteella mahdollisesti vähennettyä.

Miten kokeilu toteutetaan?

Tuotte sisältää lähetysyksikön SIM-kortilla, lämpöanturin sekä kellokytkimen, jossa saadaan aseteltua esim. maksimi tilalämpötila, -ja käyttöaika. Tämä voi olla vaikka 120C ja 4h. Tarvittaessa asetusarvoja pystytään (tehdasasetuksia) voitaisiin muuttaa, mutta vain kertaluonteisesti, jolloin tuotteen käyttötilanne ei muutu "pysyvästi". Mikäli raja-arvo / asetus ylittyy lähettää läehetysyksikkö viestin lämpötilan tai päälläoloajan ylittymisestä. Numero voi olla oma, naapurin tai sukulaisen, mikäli kyseessä esim. vanhempi henkilö tms.