Seurantaranneke saunaan | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Sauna

569 katselukertaa

Kokeilu on luotu 28.10.2018

Seurantaranneke saunaan

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tajuton henkilö saunassa ei välttämättä ole paikallaan. Tai varsinkaan yhtä jaksoisesti niin kauan, että liiketunnistimien avulla toteutettu teknologia voisi olla merkittävästi toimiva ratkaisu saunaturvallisuutta mietittäessä. Ratkaisuna tähän on sykettä ja verenpainetta mittaava seurantaranneke yhdistettynä saunan oviaukossa olevaan sensoriin, joka tunnistaa henkilön saunaan saapumisen ja saunasta poistumisen. Ranneke on liitettynä myös saunan turvajärjestelmään, johon kuuluu poistoilmavirran kasvattaminen, ja saunan automaattinen avauslaitteisto.

Miten kokeilu toteutetaan?

Oviaukossa olevat sensorit tunnistavat henkilön poistumisen saunasta, ja riittävän pitkä poissaolo saunasta sammuttaa kiukaan. Rannekkeen tärkein ominaisuus on kuitenkin sykkeen ja verenpaineen mittauksessa, jolloin se raja-arvojen alittuessa ilmoittaa värinällä käyttäjää poistumaan saunasta. Jos käyttäjä ei kehotuksista huolimatta poistu saunasta, ja käyttäjä vaikuttaa mittausten perusteella olevan jo tajuton, lähtee siitä viesti saunan turvajärjestelmälle. Tällöin saunan poistoilmavirtaa kasvatetaan ja saunan ovi avautuu automaattisesti. Hälytystieto tapahtuneesta lähtee lähiomaiselle, eikä saunoja ehdi menehtymään kuumuuteen tai nestehukkaan ennen avun saapumista.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

28.10.2018

Seurantaranneke mahdollistaa suurempien ryhmien saunomisessa sen, että jokaisella saunojalla oleva ranneke voidaan kirjata esim. digitaaliselle näytölle saunan tai koko tilan ulkopuolelle, josta näkee montako henkeä on vielä saunassa.


Lisänä lattiassa voisi olla sensorit, jotka kosketuksesta rannekkeen kanssa aiheuttaisivat kaatumisen yhteydessä hälytyksen omaiselle. Tätä voitaisi soveltaa koko asunnossa.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit