Smartdoor lukko | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

632 katselukertaa

Kokeilu on luotu 18.03.2019

Smartdoor lukko

Sähköinenlukko järjestelmä joka on helppo ja kustannustehokas.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Halusimme sähköisen lukon joka on helppo integroida varausjärjestelmään ja luoda siihen avaimettoman kulun. Yhteisten tilojen kulun ja käyttöönoton mahdollisuuksia.

Miten kokeilu toteutetaan?

Yhteistyökumppanimme Haltu etsii lukkoon sopivat osat ja koodaa softapuolen. Tämän jälkeen asensimme lukon pariin eri kohteeseen jotta näemme miten se toimii.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Koas ja Haltu

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Kyllä, saimme toimivan lukon.

Mitä uutta tietoa kokeilulla saatiin?

Kokeiluun kannattaa varata tarpeeksi aikaa.

Miten aiot viedä kokeilua tai sen tuloksia eteenpäin?

Jatkamme lukon testausta. Lukkoa voisi ottaa käyttöön myös muissa taloyhtiön yhteisissä tiloissa.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

18.03.2019

Tavoitteena on ollut kehittää kustannustehokas etähallittava lukitusjärjestelmä opiskelija-asuntosäätiöiden tarpeisiin. Lukkojärjestelmään voitaisiin kytkeä esimerkiksi harrastustilojen, saunojen tai muiden yleisten tilojen ovia. Ovet ovat järjestelmän myötä avattavia sovittuina ajankohtina esimerkiksi pin-koodilla tai puhelimien NFC-teknologian avulla. Lukkojärjestelmään liittyy varauspalvelu (pääsyajankohtien hallinta), kulku-pilvipalvelu (Lukkojen hallinta) ja Lukko (raspi+näppäimistö, nfc-lukija, sähkölukon avausrele).


Lopputulos: Opiskelija-asuntosäätiöiden käyttämään varauspalveluun integroitava järjestelmä, jonka ovikohtaiset perustamis- ja kuukausikustannukset olisivat alhaisemmalla tasolla olemassa oleviin ratkaisuihin nähden. Järjestelmään voidaan myöhemmin liittää myös muita ominaisuuksia kuten esimerkiksi info-näyttöjärjestelmä tai botti-teknologiaa.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit