Sohvaperunoillekin liikuntaa | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Vapaaehtoistoiminta

569 katselukertaa

Kokeilu on luotu 14.11.2017

Sohvaperunoillekin liikuntaa

Liikuntajärjestöt tai muut järjestöt joitten henkilöt voisivat käydä vapaaehtoisesti esim. vaikka kerran viikossa antamassa yhden tunnin mittaisen valvotun/järjestetyn liikuntapainotteisen ohjatun ohjelman joko päiväkodissa, ammatillisessa koulussa tai vanhainkodissa niille ryhmille missä liikuntaa ei ole muulla tavoin järjestetty. Tällä tavoin myös saataisiin tutustuttua eri järjestöjen toimintaan, kun ja jos toiminta olisi organisoitu niin, että viikottain vetovastuu vaihtuu jolloin ryhmä ei pääse tylsistymäänkään jos tiettyä ohjelmaa vedetään viikosta toiseen eikä se tarkoittaisi, että välttämättä siihen järjestöön viittaavaa liikuntaa olisi järjestettävä vaan tärkeintähän olisi, että riittää kun ko. liikuntatunnille on edes yksi vetäjä/valvoja ja viikkottain järjestöt voisivat vaikka vaihtua esim. tietyt viikot vetää esim. lentopalloilijat toisen pesäpalloilijat – koripalloilijat – tanssin harrastajat – voimistelijat ym. ym. Näin saataisiin kaikille tahoille terveyteen ja hyvinvointiin tähtäävää ohjelmaa joka myös voisi motivoida liikuntaseuroja tähän toimintaan, kun voisivat hakea tähän tähtäävää rahoitusta ja näin kartuttaa varainkeruuta, varsinkin kun talkoolaisetkin ovat vähentyneet jos vaikka tämän kautta saataisiin talkoolaisillekin motivaatiota

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Meidän perheessä on ammattikoulun viimeistä eli 3 luokkaa käyvä poika jonka koulun opetus- suunnitelmassa ei ole kahtena viimeisenä vuonna liikuntatunteja ollut laisinkaan, koska näkynyt ei ole ollut kalenterissa ensimmäistäkään tuntia liikuntaa jota suuresti ihmettelen varsinkin tähän aikaan, kun nämä 18 v. valmistautuvat armeijan kutsuntoihin ja mahdollisesti koulun päätyttyä tähtäävät käymään armeijan jossa kehon kunto näyttelee suurta osuutta, mutta kun ja jos nuori ei edes harrasta mitään liikuntaan liittyvää niin turha olettaa, että he olisivat hyvässä kunnossa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Tavoitetaan myös sellaiset henkilöt jotka eivät muuten liiku ja ne laitokset joilla ei ole resursseja tai taloudellisesti mahdollisuutta järjestää liikuntatuokioita. Mieleen on tullut johtuuko tämäkin 2. asteen liikuntatuntien vähyyskin resurssipulasta ja rahasta joka kouluilla on käytettävissä, että toisen asteen koulutuksessa ei ole mahdollista järjestää jokaisena vuonna liikuntaa, koska kylläkin aikaa olisi (jaksoissa on niin paljon vapaata). Terveyteen ja hyvinvointiin tähtäävä toiminta on kuin rahaa laittaisi pankkiin.