Study&Meet Hub | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Kokeilun teemat

714 katselukertaa

Kokeilu on luotu 06.04.2017

Lahden ammattikorkeakoulu

Study&Meet Hub

Study&Meet Hub on osaajien ja tekijöiden yhteisö, joita yhdistää uusi tapa työskennellä ja ajatella.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tarve lisätä työmarkkinoiden joustavuutta edellyttää uudenlaisen yrittäjyyden kasvu- ja kokeilualustoja, joissa uusille ja toimiville yrityksille mahdollistetaan niiden tarvitsema moniammatillinen tuki. Kokeilut, demot ja protot –profiilin mukaisen toiminnan tavoitteena on saada aikaan innostavia oppimiskokemuksia sekä uudelleen ajateltuja tulevaisuuden käytäntöjä ja ratkaisuja yhdessä työelämän kanssa. Yhteisen tekemisen, jaettujen kokemusten, yhteisöllisyyden ja jaettujen jäsenyyksien kautta on mahdollista synnyttää sellaista uutta työnteon muotoa, jota eivät rajoita perinteiset organisaatio- tai statusrajat.

Miten kokeilu toteutetaan?

Lahessa kehitelty Study&Meet Hub -palveluympäristö toimii yhteisöllisen yhteistyöskentelyn mahdollistamana kokonaisratkaisuna ja erilaisten osaajien kohtaamispaikkana ja verkostoitumisalustana. Study&Meet Hub on osaajien ja tekijöiden yhteisö, joita yhdistää uusi tapa työskennellä ja ajatella. Hub on yhtä aikaa verkosto, toimintatapa ja paikka, joka auttaa ensi kädessä tekemään työtä paremmin ja tehokkaammin tässä ajassa sekä toisaalta tätä kautta lähtemään uudistumisen ja kasvun polulle. Samalla se haastaa korkeakoulun toimintatapoja ja tuo yrittäjyyden korkeakoulun iholle.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Hubin toimintamallia on rakennettu käyttäjälähtöisesti, jossa käyttäjät ovat päässeet vaikuttamaan siihen miltä Hub työympäristönä, palveluina ja toimintoina näyttävät. Suunnittelutyöhön on osallistunut kymmeniä yrityksiä sekä useita opiskelijaryhmiä eri aloilta.

Kokeilun oppi

Saavuttiko kokeilu tavoitteensa?

Hub tuo yhteisön yhteen viikoittain aamukahvitilaisuuksilla, jossa ihmiset pääsevät kohtaamaan, oppimaan ja opettamaan toinen toistaan vaihtuvilla teemoilla. Aamukahveilla on käsitelty aiheita, jotka puhututtavat ja joista halutaan oppia yhdessä. Keskustelua on herättänyt mm. some ja sen mahdollisuudet, videointi sekä onnistuneen hissipuheen teko.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

06.04.2017

23.3. FellmanniCampuksella järjestettiin Osallistu, kokeile & hyödynnä -tapahtuma, missä kohtasivat yrittäjät, opiskelijat sekä asiantuntijat median ja digitaalisuuden ympärille. Brunssilla virittäydyttiin päivän teemaan, sekä tutustuttiin yli sadan ihmisen voimin. Kevyt jutustelu ja mielenkiintoiset asiantuntijapuheet aloitti varsin keskustelevan Hub –päivän. Lounaan ohessa oli mahdollista tutustua Hubin palveluihin sekä tiloihin.

 

Iltapäivällä oli päätapahtuma #digitalist seminaari, missä kurotettiin tulevaisuuteen palveluiden digitalisoitumisen sekä lohkoketjuteknologiaan liittyen. Streamaus mukaan lukien seminaariin osallistui noin 250 henkilöä. Päivän päätti after work, missä kuumottavat keskustelut voitiin vielä purkaa ja sopia jatkotoimenpiteitä niihin ideoihin, jotka saivat alkunsa Osallistu, kokeile & hyödynnä -tapahtuman aikana.


 http://www.fellmannicampus.fi/studymeet-hub/

https://www.facebook.com/studymeethub/

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit