Tekemisen priorisointi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

LiikuntaTekoälyKiertotalousTerveysHävikkiLiiketoimintamallitMydata (omadata)Open dataToimintamalliYhteistyöPolitiikkaJohtaminenLuontoLiikenne

501 katselukertaa

Kokeilu on luotu 29.04.2018

Tekemisen priorisointi

Tekoälyn hyödyntäminen oman tekemisen priorisointiin kaiken sen datan valossa, jota on maailmasta ja elämästämme satavilla ja jota oma aivokapasiteettimme ei kykene käsittelemään.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Jokainen meistä priorisoi työtehtäviä eri tavalla. Osa sen mukaan, mitä juuri nyt kykenee tekemään, osa sen mukaan, mikä takaraja on lähimpänä, osa sen mukaan, kuka keneen tehtävä kohdistuu tai kuka sen on pyytänyt/käskenyt tehtäväksi. Aivomme tekevät jatkuvia priorisointilaskelmia mutta vain murto-osan perusteella siitä tiedosta/datasta, johon meillä on pääsy.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

29.04.2018

Haluaisin ulkoistaa priorisoinnin tekoälylle kaiken sen datan perusteella, mitä elämästämme on saatavissa. Kaikkein yksinkertaisimmillaan se olisi sähköpostilaatikko, jossa luettavat olisivat siinä järjestyksessä, jossa sisältöjen tärkeys on esim. henkilön x tai projektin y kannalta. Kehittyneempänä visiona tekoälylaite kertoisi aamulla millaisiin suorituksiin kehomme ovat kykeneviä sinä päivänä ja mihin meidän tulisi mennä, miten ja mitä tekemään, jotta asetettu prioriteetti täytyisi. Tämä voisi olla henkilökohtainen (priorisoi henkilö A, B, C) tai yhteisöllinen (priorisoi kokonaisuus, yhteisö) tai aatteellinen. Tähän kai tekoälyn villeimmät visiot ovatkin kehittymässä. 

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit