Tekstiilitempaus | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

580 katselukertaa

Kokeilu on luotu 29.08.2017

Apila Group

Tekstiilitempaus

Suomessa syntyy 71,5 miljoonaa kg tekstiilijätettä vuodessa. Monet yritykset pystyisivät hyödyntämään tekstiilijätettä esimerkiksi eristeenä rakennuksissa, mutta emme tiedä kuinka paljon ja miten hyvälaatuista tekstiiliä olisi käytettävissä Pohjois-Karjalan alueella. Jotkut vaatekaupat keräävät tekstiilijätettä uudelleenkäytettäväksi, mutta tällöin tekstiilijäte saatetaan kuljettaa esimerkiksi Saksaan lajiteltavaksi. Me haluamme testata voiko tekstiilijätettä kierrättää ympäristöystävällisemmin paikallisesti. Haluamme järjestää tekstiilijätteen keräyskampanjan ja aktivoida ihmisiä tuomaan poistotekstiilinsä kiertoon. Tavoitteena on viedä keräyspisteitä kauppoihin ja Rinki-ekopisteen läheisyyteen.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Me emme tiedä kuinka paljon, ja miten hyvälaatuista tekstiilijätettä on saatavilla Pohjois-Karjalan alueella hyödynnettäväksi

Miten kokeilu toteutetaan?

Haluamme kokeilla kuinka paljon olisi mahdollista saada kerättyä poistotekstiiliä edelleen hyödynnettäväksi esimerkiksi rakennusteollisuudessa. Järjestämme tiedotuskampanjan paikallislehtien ja kauppojen ilmoitustaulujen kautta. Keräyslaatikot tulevat suurimpien kauppojen parkkipaikoille. Lisäksi haastamme yritykset mukaan kampanjaan ja keräämme työpaikoilta Joensuussa poistotekstiiliä yhden viikon aikana joulukuussa. Tekstiilin keräämisen ja lajittelun pyrimme hoitamaan yhteistyössä paikallisen jätehuoltoyhtiön kanssa. Tämän jälkeen pyrimme löytämään lajitellulle poistotekstiilille hyödyntämiskohteita paikallisista yrityksistä Pohjois-Karjalan alueella. Tavoitteena on tehdä projektista monistettava myös muihin kaupunkeihin.